ANASAYFA TARİFLER KURABİYE TARİFLERİ HİNDİSTAN CEVİZLİ GLUTENSİZ KURABİYE

Hindistan Cevizli Glutensiz Kurabiye

Kaç
Kişilik

12 kişilik

Hazırlama
Süresi

5 dakika

Pişirme
Süresi

10 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Hindistan Cevizli Glutensiz Kurabiye Tarifi İçin malzemeler

Malzemeler

  • 1 çay bardağı fındık
  • 1 çay bardağı ceviz
  • Yarım çay bardağı Hindistan cevizi
  • 1 yumurtanın akı
  • 1 yemek kaşığı akçaağaç şurubu

Üzeri için

  • Yarım çay bardağı damla çikolata

Hindistan Cevizli Glutensiz Kurabiye Nasıl Yapılır?

Fındık ve cevizi un kıvamına gelinceye kadar mutfak robotundan geçirin ve geniş bir karıştırma kabına alın. Hindistan cevizi, yumurta akı ve akçaağaç şurubunu ilave edip yoğurun. Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar kopartıp yağlı kağıt serili fırın tepsisine dizin. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 8-10 dakika pişirin. Fırından alıp soğumaya bırakın. Damla çikolatayı benmari usulü eritip ılınan kurabiyelerinizin bir kenarını erittiğiniz çikolataya batırın. Çikolata donduktan sonra servis yapın. 


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için çerez politikamızı inceleyebilirsiniz.