ANASAYFA TARİFLER KURABİYE TARİFLERİ KAYISILI VE BADEMLİ KURABİYE

Kayısılı Ve Bademli Kurabiye

Kayısılı ve bademli kurabiye

Çocukların severek tüketeceği bir atıştırmalık arayanlar için nefis kayısılı bademli kurabiye tarifini sizlerle paylaşıyoruz. Özel günlerde, çay saatlerinde ve kalabalık sofralarda sunabileceğiniz kurabiyelerin içi kuru kayısı ile doldurulmuştur. Dışı ise badem ile süslenerek çıtır çıtır bir şekilde sunulur. Peki, kayısılı ve bademli kurabiye nasıl yapılır? Hazırsanız, leziz mi leziz kayısılı bademli kurabiye için detaylara geçebiliriz.

Alternatif olarak kayısı crumble ve coco kurabiyeyi de deneyebilirsiniz.

Kaç
Kişilik

4 kişilik

Hazırlama
Süresi

30 dakika

Pişirme
Süresi

25 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Kayısılı Ve Bademli Kurabiye Tarifi İçin malzemeler

  • 150 gr margarin (oda sıcaklığında)
  • 1 su bardağı pudra şekeri
  • 1 yumurta sarısı
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 su bardağı file badem
  • 10 kuru kayısı
  • 2.5 su bardağı un

Kayısılı Ve Bademli Kurabiye Nasıl Yapılır?

  • Margarin, pudra şekeri, vanilya ve yumurta sarısını geniş bir kasede iyice karıştırın.
  • Kayısıları ufak doğrayın. File badem ile kayısıları karışıma ilave edin.
  • Un ve kabartma tozunu azar azar eleyerek ekleyin ve yoğurun. Gerekirse un ilavesi yapın.
  • Hamurdan küçük parçalar kopartıp şekil verin. 
  • Yağlı kağıt serili tepsiye dizin. 180 dereceye ayarlanmış fırında pişirin. Soğuduktan sonra servis yapın. Afiyet olsun.

Kayısılı ve Bademli Kurabiye Tarifinin Püf Noktaları Nelerdir?

  • Tarifte margarin yerine oda sıcaklığında bekletilmiş tereyağı da kullanabilirsiniz.
  • Kabarması için 1 çay kaşığı karbonat ekleyin.
  • Kayısıları doğramak yerine mikserden geçirerek püre haline getirebilirsiniz.
  • Fırını önceden ısıtarak kurabiyelerin eşit pişmesini sağlayabilirsiniz.
Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!