ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ HAMURİŞİ TARİFLERİ KİŞ TARİFLERİ ISPANAKLI VE ROKFORLU KİŞ

Ispanaklı ve rokforlu kiş

Kaç
Kişilik

2 kişilik

Hazırlama
Süresi

1 saat

Pişirme
Süresi

35 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Ispanaklı ve rokforlu kiş tarifi için malzemeler

  • Kiş hamuru için250 gr un 150 gr tereyağı 50 ml soğuk su 1 tutam tuz 3 yumurta sarısı 1 su bardağı kuru bakliyatİç malzeme için500 gr ıspanak 1 soğan Yarım çay bardağı zeytinyağı 50 gr rokfor peyniri 1 yumurta 100 ml krema Karabiber
  • tuz

Ispanaklı ve rokforlu kiş Nasıl Yapılır

Un ve tereyağını parmak uçlarınızla birbirine yedirin. Soğuk su, tuz ve yumurta sarılarını ilave ederek hamuru yoğurup yarım saat buzdolabında dinlendirin.

Kiş kalıbını yağlayıp unladıktan sonra kenarlarını yüksek bırakacak şekilde hamuru içine yayın. Derin dondurucuda 20 dakika bekletin.

Dondurucudan çıkardıktan sonra tabanına çatalla delikler açın. Üzerine yağlı kağıt serip, kabarmaması için bir bardak kuru bakliyat serpiştirin.

Önceden ısıtılmış 170 dereceye ayarlı fırında pembeleşene kadar pişirin. Kuru bakliyatları içinden alıp, alt kısmının kızarması için 5 dakika daha fırınlayın.

Ispanakları yıkayıp ayıklayın. Soğanı soyup küp şeklinde doğrayın. Ispanaklarla soğanı zeytinyağında kavurun.

Peynir, yumurta, krema ve baharatları kavrulmuş ıspanakla harmanlayıp kiş hamurunun içine yayın.
15 dakika daha pişirip sıcak servis yapın. Afiyet olsun.
Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.