Tatlı Patates İle Muzlu Ekmek

Tatlı Patates İle Muzlu Ekmek
18 Eylül 2020
Hazırlanma Süresi : 30 dakika
Pişirme Süresi : 55 dakika
Kaç Kişilik: 16 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Tatlı Patates İle Muzlu Ekmek için

Malzemeler

  • 165 g buğday unu
  • 1 tatlı kaşığı karbonat
  • 1 tatlı kaşığı tarçın
  • Bir tutam tuz
  • 1/8 tatlı kaşığı toz karanfil
  • 120 g rendelenmiş tatlı patates
  • 2 ezilmiş muz
  • 180 g yoğurt
  • 100 g esmer şeker
  • 2 yumurta
  • 80 g kanola yağı
  • 30 g kıyılmış pekan cevizi
Tatlı Patates İle Muzlu Ekmek

Nasıl Yapılır

  1. Geniş bir kapta un, karbonat, tarçın, bir tutam tuz ve karanfili iyice karıştırın. Ortasına bir havuz açın. Ayrı bir kapta rendelenmiş tatlı patates, ezilmiş muz, yoğurt, esmer toz şeker, yumurta ve kanola yağını karıştırıp unlu karışıma ilave edin. Cevizleri de ekleyip karıştırın ve yağlanmış dikdörtgen fırın kabına boşaltın.
  2. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 50-55 dakika pişirin. Kalıptan çıkardıktan sonra iyice soğutun. Bir streç filme sarıp bir gece buzdolabında bekletin ve ikram ederken dilimleyin.
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo