ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ HAMURİŞİ TARİFLERİ EKMEK TARİFLERİ TATLI PATATES İLE MUZLU EKMEK

Tatlı patates ile muzlu ekmek

Tatlı patates ile muzlu ekmek

Kaç
Kişilik

16 kişilik

Hazırlama
Süresi

30 dakika

Pişirme
Süresi

55 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Tatlı patates ile muzlu ekmek tarifi için malzemeler

  • 165 g buğday unu
  • 1 tatlı kaşığı karbonat
  • 1 tatlı kaşığı tarçın
  • Bir tutam tuz
  • 1/8 tatlı kaşığı toz karanfil
  • 120 g rendelenmiş tatlı patates
  • 2 ezilmiş muz
  • 180 g yoğurt
  • 100 g esmer şeker
  • 2 yumurta
  • 80 g kanola yağı
  • 30 g kıyılmış pekan cevizi

Tatlı patates ile muzlu ekmek Nasıl Yapılır

  • Geniş bir kapta un, karbonat, tarçın, bir tutam tuz ve karanfili iyice karıştırın. Ortasına bir havuz açın. Ayrı bir kapta rendelenmiş tatlı patates, ezilmiş muz, yoğurt, esmer toz şeker, yumurta ve kanola yağını karıştırıp unlu karışıma ilave edin. Cevizleri de ekleyip karıştırın ve yağlanmış dikdörtgen fırın kabına boşaltın.
  • Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 50-55 dakika pişirin. Kalıptan çıkardıktan sonra iyice soğutun. Bir streç filme sarıp bir gece buzdolabında bekletin ve ikram ederken dilimleyin.
Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için çerez politikamızı inceleyebilirsiniz.