ANASAYFA TARİFLER EKMEK TARİFLERİ SARIMSAKLI VE KEKİKLİ EKMEK

Sarımsaklı Ve Kekikli Ekmek

Kaç
Kişilik

4 kişilik

Hazırlama
Süresi

35 dakika

Pişirme
Süresi

25 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Sarımsaklı Ve Kekikli Ekmek Tarifi İçin malzemeler

  • 4 su bardağı un
  • 1 paket instant maya
  • Yarım su bardağı ılık su
  • Yarım su bardağı ılık süt
  • Yarım çay bardağı zeytinyağı
  • 1 yumurta
  • 1 tatlı kaşığı toz şeker
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 diş sarımsak
  • 2 yemek kaşığı kekik
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı (ekstra)

Sarımsaklı Ve Kekikli Ekmek Nasıl Yapılır?

Sarımsağı rendeleyip 2 yemek kaşığı zeytinyağı ile kavurun ve soğumaya bırakın. Un ve mayayı harmanlayın. Su, süt, zeytinyağı, yumurta, şeker, tuz, kekik ve yağlı sarımsağı ekleyip birkaç dakika yoğurun. Üzerini örterek 1 saat mayalandırın.

Hamuru tezgaha alıp havasını çıkartarak yoğurun. Yuvarlak şekil vererek yağlı kağıt serili tepsiye yerleştirin. Üzerini örterek 35 dakika ılık bir ortamda bekletin.

Tepsiyi 190 dereceye ayarlanmış fırına yerleştirip ekmek kızarıncaya kadar pişirin. Soğuduktan sonra dilimleyerek servis yapın.


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!