Sarımsaklı Ve Kekikli Ekmek

Sarımsaklı Ve Kekikli Ekmek
22 Mayıs 2021
Hazırlanma Süresi : 35 dakika
Pişirme Süresi : 25 dakika
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Bu Tarifi 4 Kişi Kaydetti
Lezzet Trendleri
Sarımsaklı Ve Kekikli Ekmek için

Malzemeler

  • 4 su bardağı un
  • 1 paket instant maya
  • Yarım su bardağı ılık su
  • Yarım su bardağı ılık süt
  • Yarım çay bardağı zeytinyağı
  • 1 yumurta
  • 1 tatlı kaşığı toz şeker
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 diş sarımsak
  • 2 yemek kaşığı kekik
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı (ekstra)
Sarımsaklı Ve Kekikli Ekmek

Nasıl Yapılır

Sarımsağı rendeleyip 2 yemek kaşığı zeytinyağı ile kavurun ve soğumaya bırakın. Un ve mayayı harmanlayın. Su, süt, zeytinyağı, yumurta, şeker, tuz, kekik ve yağlı sarımsağı ekleyip birkaç dakika yoğurun. Üzerini örterek 1 saat mayalandırın.

Hamuru tezgaha alıp havasını çıkartarak yoğurun. Yuvarlak şekil vererek yağlı kağıt serili tepsiye yerleştirin. Üzerini örterek 35 dakika ılık bir ortamda bekletin.

Tepsiyi 190 dereceye ayarlanmış fırına yerleştirip ekmek kızarıncaya kadar pişirin. Soğuduktan sonra dilimleyerek servis yapın.

Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo