ANASAYFA TARİFLER EKMEK TARİFLERİ PULLA

Pulla

Pulla

Kaç
Kişilik

6 kişilik

Hazırlama
Süresi

15 dakika

Pişirme
Süresi

30 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Pulla Tarifi İçin malzemeler

  • 50 g yaş maya
  • 500 ml süt
  • 7 su bardağı un
  • 1.5 su bardağı toz şeker
  • 1 tatlı kaşığı kakule
  • 1 yemek kaşığı tuz
  • 12 yemek kaşığı tuzsuz tereyağı

Dolgusu için

  • 18 yemek kaşığı tuzsuz tereyağı
  • Yarım su bardağı toz şeker
  • 2 yemek kaşığı tarçın
  • 1 tatlı kaşığı kakule

Üzeri için

  • 1 yumurta

Pulla Nasıl Yapılır?

  • Hamur için, sütü bir kaseye alın. Yaş mayayı ekleyin. Maya eriyene kadar karıştırın. Un, tereyağı, şeker, kakule ve tuzu ilave ederek iyice karıştırın.
  • Yumuşak kıvamlı bir hamur elde edene kadar 15 dakika yoğurun. Hamuru un serpilmiş tezgaha alıp 10 dakika daha yoğurun.
  • Hamuru tekrar hamuru yoğurduğunuz kaseye alıp üzerini nemli bir bezle örtün ve 1 saat dinlendirin.
  • Ekmeğin iç harcı için tereyağı, şeker, tarçın ve kakuleyi bir kaseye alarak karıştırın.
  • Bol tarçınlı iç harcı için, mayalanan hamuru hafifçe unlanmış tezgaha alarak 38x50 cm ölçülerinde açın. Baharatlı iç harcı hamurun üzerine yayın.
  • Hamuru uzun olan tarafından başlayarak rulo şeklinde sarın. Rulo hamurdan 16 adet üçgen parça kesin.
  • İki işaret parmağınızı hamurun üzerine yatay bir şekilde bastırıp hafifçe çukurlaştırın. Bastırma sonucu yukarıya doğru kalkan iki ucu hafifçe birbirine yapıştırın.
  • Ekmek hamurlarını 5’er cm aralıklarla yağlı kağıt serdiğiniz fırın tepsilerine dizin. Üzerini nemli bir bezle kapatarak 1 saat dinlendirin.
  • Dinlenen hamurların üzerine yumurta sürün. Önceden 200 derecede ısıtılmış fırında 10-12 dakika pişirin. Ilık veya sıcak olarak servis yapın.
Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!