ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ HAMURİŞİ TARİFLERİ EKMEK TARİFLERİ PASKALYA EKMEĞİ

Paskalya ekmeği

Paskalya ekmeği

Kaç
Kişilik

4 kişilik

Hazırlama
Süresi

1 saat 20 dakika

Pişirme
Süresi

40 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Paskalya ekmeği tarifi için malzemeler

  • 1.5 su bardağı süt
  • Yarım su bardağı toz şeker
  • 2 portakal
  • 4.5 çay kaşığı kuru maya
  • 8 su bardağı kinoa unu
  • 4 su bardağı beyaz un
  • 1 su bardağı eritilmiş tereyağı
  • 8 yumurta
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • Yarım tatlı kaşığı anason yağı

Üzeri için

  • 2 yemek kaşığı eritilmiş tereyağı
  • Renkli süsleme şekerleri

Paskalya ekmeği Nasıl Yapılır

  • Sütü küçük bir tencereye alıp ısıtın ve ocaktan alın. Şeker ve portakalın kabuğunu rendeleyip küçük bir kasede karıştırın. Karışımı süte ekleyin. Mayayı ilave edip tekrar karıştırın ve 10 dakika dinlenmeye bırakın.
  • Unları geniş bir yoğurma kabına alarak ortasını havuz şeklinde açın. Una mayalı karışımı ekleyin. Portakalların suyunu sıkın, karışıma tereyağını ve portakal suyunu ilave edin. Ayrı bir kasede yumurtalar, tuz ve anason yağını karıştırıp unlu karışıma ilave edin ve tüm malzeme iyice özdeşleşinceye kadar karıştırın. Üzerini nemli bir bezle örtüp 1 saat dinlendirin.
  • Mayalanan hamuru unlanmış tezgah üzerine alın ve ikiye eşit bezeye bölün. Bezeleri rulo şeklinde yuvarlayın. İki ruloyu burgu elde edecek şekilde sarın ve uçlarını birleştirin. Hamuru yağlı kağıt serili fırın tepsisine alın. Üzerine tereyağı sürüp renkli süsleme şekeri serpin. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 30-40 dakika pişirin. Ilık servis yapın. 
Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.