Paskalya Ekmeği

Paskalya Ekmeği
01 Eylül 2021
Hazırlanma Süresi : 30 dakika
Pişirme Süresi : 40 dakika
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Lezzet Trendleri
Paskalya Ekmeği için

Malzemeler

  • 1.5 su bardağı süt
  • Yarım su bardağı toz şeker
  • 2 portakal
  • 4.5 çay kaşığı kuru maya
  • 8 su bardağı kinoa unu
  • 4 su bardağı beyaz un
  • 1 su bardağı eritilmiş tereyağı
  • 8 yumurta
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • Yarım tatlı kaşığı anason yağı

Üzeri için

  • 2 yemek kaşığı eritilmiş tereyağı
  • Renkli süsleme şekerleri
Paskalya Ekmeği

Nasıl Yapılır

  1. Sütü küçük bir tencereye alıp ısıtın ve ocaktan alın. Şeker ve portakalın kabuğunu rendeleyip küçük bir kasede karıştırın. Karışımı süte ekleyin. Mayayı ilave edip tekrar karıştırın ve 10 dakika dinlenmeye bırakın.
  2. Unları geniş bir yoğurma kabına alarak ortasını havuz şeklinde açın. Una mayalı karışımı ekleyin. Portakalların suyunu sıkın, karışıma tereyağını ve portakal suyunu ilave edin. Ayrı bir kasede yumurtalar, tuz ve anason yağını karıştırıp unlu karışıma ilave edin ve tüm malzeme iyice özdeşleşinceye kadar karıştırın. Üzerini nemli bir bezle örtüp 1 saat dinlendirin.
  3. Mayalanan hamuru unlanmış tezgah üzerine alın ve ikiye eşit bezeye bölün. Bezeleri rulo şeklinde yuvarlayın. İki ruloyu burgu elde edecek şekilde sarın ve uçlarını birleştirin. Hamuru yağlı kağıt serili fırın tepsisine alın. Üzerine tereyağı sürüp renkli süsleme şekeri serpin. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 30-40 dakika pişirin. Ilık servis yapın. 
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo