Pancarlı Ve Krem Peynirli Ekmek

Pancarlı Ve Krem Peynirli Ekmek
18 Eylül 2020
Hazırlanma Süresi : 50 dakika
Pişirme Süresi : 50 dakika
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Pancarlı Ve Krem Peynirli Ekmek için

Malzemeler

Ekmek için

  • 2 pancar
  • 1+ ¼ su bardağı un
  • 1 su bardağı tam buğday unu
  • 1 yemek kaşığı kabartma tozu
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 3 yumurta
  • 2/3 su bardağı süt
  • 60 g eritilmiş tereyağı

Krem peynirli karışım için

  • 140 g krem peynir
  • 1 yumurta
  • 3 yemek kaşığı un
  • 1.5 yemek kaşığı taze dereotu
  • Bir tutam tuz

Üzeri için

  • Dereotu
Pancarlı Ve Krem Peynirli Ekmek

Nasıl Yapılır

  1. Pancarları yıkayıp yağlı kağıda sarın. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında 45 dakika pişirin. Fırından alıp kabuklarını soyun ve iri parçalar halinde doğrayın. Mutfak robotuna alıp püre haline getirin. Kenara alın.
  2. Unlar, kabartma tozu ve tuzu geniş bir kapta harmanlayın. Başka bir kapta pancar püresi, yumurtalar, süt ve eritilmiş tereyağını karıştırın. Unlu karışıma ilave ederek bir spatula yardımıyla harca yedirin.
  3. Krem peynirli karışım için, krem peynir, yumurta, un, dereotu ve bir tutam tuzu küçük bir kapta karıştırın. Pancarlı karışımın 2/3 ünü dikdörtgen fırın kabının tabanına yayın. Üzerine krem peynirli karışımı ekleyin. Kalan pancarlı karışımı yayıp bir bıçak yardımıyla daireler çizin.
  4. Üzerini düzeltip önceden ısıtılmış 180 derece fırında 45-50 dakika pişirin. Fırından alıp ılınmaya bırakın. Dereotu ile süsleyin. Dilimleyerek servis yapın.
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo