ANASAYFA TARİFLER EKMEK TARİFLERİ MERENGLİ VE ÇİLEKLİ EKMEK TATLISI

Merengli Ve Çilekli Ekmek Tatlısı

Kaç
Kişilik

2 kişilik

Hazırlama
Süresi

20 dakika

Pişirme
Süresi

35 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Tarif Defterime Ekle

Merengli Ve Çilekli Ekmek Tatlısı Tarifi İçin malzemeler

  • 4 dilim tost ekmeği
  • 500 gr çilek
  • 250 gr tozşeker
  • 2 su bardağı su
  • 4 yumurta akı
  • 1 yemek kaşığı nişasta

Merengli Ve Çilekli Ekmek Tatlısı Nasıl Yapılır?

Ekmek dilimlerinin her iki tarafını kızartın. Su, tozşeker ve çilekleri tencerede kaynatın. Çilekler püre kıvamına gelince çileklerin suyunu kepçe yardımıyla bir tavaya aktarın. Ekmekleri bu tavaya alıp her iki tarafınında çilek suyunu iyice çekmesi için bekletin.

Kalan çilek püresini nişasta ile muhallebi kıvamına getirerek pişirin. Ekmeklerin üzerine paylaştırın. Üzerlerini yine ekmekle kapatıp donması için buzdolabına kaldırın. Ekmekleri üçgen şeklinde ortadan kesin.

Yumurta aklarını tozşeker ile birlikte mikserle kar haline gelinceye kadar çırpın. Çilekli tatlılarının üzerine döküp pürmüzle yakarak servis yapın.

AKLINIZDA BULUNSUN
Pürmüz, yemeklerin, tatlıların ve ekmeklerin üzerinde hafif bir yanık dokusu oluşturan mutfak aleti. Mutfak gereçleri satılan yerlerde bulabilirsiniz.

Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!