ANASAYFA TARİFLER EKMEK TARİFLERİ LOR PEYNİRLİ ÖRGÜ EKMEK

Lor Peynirli Örgü Ekmek

Kaç
Kişilik

4 kişilik

Hazırlama
Süresi

40 dakika

Pişirme
Süresi

30 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Lor Peynirli Örgü Ekmek Tarifi İçin malzemeler

Malzemeler

  • 250 gr un
  • 250 kepekli un
  • 200 gr tuzsuz lor peyniri
  • 20 gr yaş maya
  • 1.5 yemek kaşığı toz şeker
  • 1 çay kaşığı tuz
  • Yeteri kadar ılık su

Üzeri için

  • 1 yumurta sarısı
  • Haşhaş tohumu

Lor Peynirli Örgü Ekmek Nasıl Yapılır?

Un ile kepek ununu derin bir kaba alın. Üzerine toz şekeri ve tuzu ekleyip karıştırın. Ortasını havuz şeklinde açın. Mayayı 1 su bardağı ılık suda eritin. Lor peynirini, mayayı ekleyip yoğurmaya başlayın. Hamur elinize biraz yapışan bir kıvama gelinceye kadar su ilave edin. Hamurun üzerini nemli bezle örterek ılık bir ortamda 45 dakika mayalandırın. Hamuru ikiye bölün. Her bezeyi üçe bölün. Kalın çubuk şekli verin ve saç örgüsü yapın. Yağlı kağıt üzerine dizip 30 dakika daha bekletin. Üzerine yumurta sarısı sürüp haşhaş serpin. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında pembeleşinceye kadar pişirin. Servis yapın.
Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!