ANASAYFA TARİFLER EKMEK TARİFLERİ KURUTULMUŞ DOMATESLİ VE MISIR UNLU ÇÖREK

Kurutulmuş Domatesli Ve Mısır Unlu Çörek

Kaç
Kişilik

6 kişilik

Hazırlama
Süresi

30 dakika

Pişirme
Süresi

35 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Kurutulmuş Domatesli Ve Mısır Unlu Çörek Tarifi İçin malzemeler

Malzemeler

  • 250 gr mısır unu
  • 250 gr un
  • 1 yumurta
  • 110 gr tereyağı
  • 2 yemek kaşığı yoğurt
  • Yarım su bardağı ılık su
  • 20 gr yaş maya
  • Tuz

Ara dolgusu için

  • 200 gr kurutulmuş domates
  • 4 taze soğan
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • ¼ demet ince kıyılmış maydanoz
  • 1 çay bardağı iri çekilmiş ceviz içi

Kurutulmuş Domatesli Ve Mısır Unlu Çörek Nasıl Yapılır?

Un, mısır unu ve tuzu derin bir kaba alın. Ortasını havuz şeklinde açıp yarım su bardağı ılık suda erittiğiniz mayayı, yoğurdu, yumurtayı ve oda ısısında yumuşatılmış tereyağını ilave edip elinize biraz yapışan bir hamur oluncaya kadar yoğurun ve 45 dakika mayalandırın. Kurutulmuş domatesi sıcak suda bekletip yumuşatın. Taze soğanı ve kurutulmuş domatesi küçük olacak şekilde doğrayın. Üzerine cevizi, zeytinyağını ve maydanozu ekleyip karıştırın. Hamuru üçe bölün. Her hamurun üzerine mısır unu serperek pasta tabağı büyüklüğünde çok ince olmayacak şekilde açın. Dörde kesip üçgen şeklini elde edin. Her üçgenin geniş kısmına harçtan ilave edip sarın. Hamurlar bitinceye kadar aynı işlemi uygulayın. Yağlı kağıt üzerine dizip 30 dakika daha bekletin. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında pembeleşinceye kadar pişirin. Servis yapın.
Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!