ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ HAMURİŞİ TARİFLERİ EKMEK TARİFLERİ KURUTULMUŞ DOMATESLİ GLUTENSİZ EKMEK

Kurutulmuş domatesli glutensiz ekmek

Kaç
Kişilik

0 kişilik

Hazırlama
Süresi

-

Pişirme
Süresi

-

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Kurutulmuş domatesli glutensiz ekmek tarifi için malzemeler

  • 200 g glutensiz un
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 3 tatlı kaşığı glutensiz kabartma tozu
  • 3 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 tatlı kaşığı domates salçası
  • 3 yumurta
  • 50 g kurutulmuş domates
  • 25 g rendelenmiş parmesan peyniri

Kurutulmuş domatesli glutensiz ekmek Nasıl Yapılır

Un, tuz ve kabartma tozunu geniş bir kapta harmanlayın. Zeytinyağı, salça ve yumurtaları ilave edip iyice yoğurun. Üzerini nemli bir bezle örtüp 30 dakika dinlendirin. Mayalanan hamura küp doğradığınız kurutulmuş domates ve parmesan peynirini ilave edip tekrar yoğurun. elinizle şekil verip yağlı kağıt serili baton bir kalıba alın. 20 dakika daha dinlendirip önceden ısıtılmış 200 derece fırında 30 dakika pişirin. Dilimleyip servis yapın.

Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.