KUMRU & KUMRU EKMEĞİ

2 Kişilik
Hazırlama -
Pişirme -

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Kumru & Kumru ekmeği tarifi için malzemeler
  • Kumru350 gr izmir tulum peyniri
  • 100 gr sosis
  • 100 gr salam
  • 100 gr sucuk
  • 2 domates
  • 50 gr tereyağı
  • 2 kumru ekmeğiKumru ekmeği500 gr un
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • Yarım su bardağı nohut mayası
  • 1 tatlı kaşığı toz şeker
  • Yeteri kadar ılık su
Kumru & Kumru ekmeği hazırlanışı

Kumru
Sosis, salam ve sucuğu ince dilimleyin. Kumru ekmeklerini ikiye bölüp üzerine tereyağı sürün. Tost makinesinde kızartın. Kumru için gerekli olan domates hariç diğer malzemeleri tost makinesinde kızartın. Tulum peynirinin sadece 1 yüzünü kızartın. Ekmeklerin içine malzemeleri domates dilimleri ile birlikte dizin. Üzerine ketçap ve mayonez gezdirip bekletmeden servis yapın.


Kumru ekmeği
Malzemeleri derin bir kapta yoğurun. Üzerini nemli bir bezle örterek 1 saat dinlendirin. Hamurdan portakal büyüklüğünde bezeler koparın. Oval şekil verin. Yağlı kağıt serilmiş tepside yaklaşık 30 dakika bekletin. Üzerini bıçakla verev şekilde kesin. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında pişirin.

Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!