ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ HAMURİŞİ TARİFLERİ EKMEK TARİFLERİ KAVANOZDA PESTOLU EKMEK

Kavanozda pestolu ekmek

Kaç
Kişilik

4 kişilik

Hazırlama
Süresi

-

Pişirme
Süresi

-

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Kavanozda pestolu ekmek tarifi için malzemeler

Hamuru için

  • 1 paket instant maya
  • 2 yemek kaşığı bal
  • 280 ml ılık su
  • 500 g un
  • 3 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 2 çay kaşığı tuz

Pesto sos için

  • 25 g kavrulmuş dolmalık fıstık
  • 1 soyulmuş diş sarımsak
  • 1 demet fesleğen
  • 220 g rendelenmiş parmesan peyniri
  • 120 ml zeytinyağı

Kavanozda pestolu ekmek Nasıl Yapılır

Hamur için maya ve balı bir kasede 120 ml ılık suyla karıştırın ve karışımı 5 dakika dinlenmeye bırakın. Kalan su, un, zeytinyağı ve tuzu ekleyip pürüzsüz bir hamur haline gelinceye kadar yoğurun. Üzerini bezle örtün ve hamuru hacmi iki katına çıkıncaya kadar yaklaşık 40 dakika mayalanmaya bırakın. Pesto sos için dolmalık fıstık, sarımsak ve fesleğen yapraklarını ince ince doğrayıp parmesan peyniri ve zeytinyağıyla karıştırın. Bir miktar hamuru 500 ml’lik 4 adet fırına dayanıklı kavanoza paylaştırın. Üzerine pesto sos ekleyin. Kavanozları bu şekilde en son katman hamur olacak şekilde doldurun. Ekmekleri önceden ısıtılmış 200 derece fırında kızarıncaya kadar yaklaşık 20 dakika pişirin. Soğuduktan sonra servis yapın.

Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.