ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ HAMURİŞİ TARİFLERİ EKMEK TARİFLERİ KARALAHANA DOLGULU BAGET EKMEĞİ

Karalahana dolgulu baget ekmeği

Kaç
Kişilik

6 kişilik

Hazırlama
Süresi

-

Pişirme
Süresi

-

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Karalahana dolgulu baget ekmeği tarifi için malzemeler

Malzemeler

  • 1 baget ekmeği

Dolgusu için

  • 1 demet karalahana
  • 1 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 4 su bardağı krem peynir
  • 2 su bardağı rendelenmiş mozarella peyniri
  • 3 dal yeşil soğan
  • Tuz
  • Karabiber

Üzeri için

  • 80 g tereyağı
  • 3 diş sarımsak
  • 1 çay bardağı parmesan peyniri

Karalahana dolgulu baget ekmeği Nasıl Yapılır

Baget ekmeğini üç eşit parçaya bölüp içini çıkartın. Dolgusu için ince kıydığınız karalahanayı zeytinyağında soteleyip ılınmaya bırakın. Krem peyniri, rendelenmiş mozarella peyniri ve ince kıydığınız taze soğanı bir kapta karıştırın. Ilınan karalahanayı ilave edip tuz ve karabiberle tatlandırın. Karalahanalı harcı içini çıkarttığınız baget ekmeklerinin içine doldurun. Üzeri için tereyağını bir kaseye alın. Ezdiğiniz sarımsak ve parmesan peynirini ilave edip karıştırın. Sarımsaklı ve peynirli tereyağını bir fırça yardımıyla dolgulu ekmeklerin üzerine sürün. Ekmekleri yağlı kağıt serili fırın tepisine alın. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzeri kızarıncaya kadar pişirin. Rendelenmiş parmesan peyniri ile süsleyin. Dilimleyerek servis yapın.
Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.