Helezon Ekmek

Helezon Ekmek
18 Eylül 2020
Hazırlanma Süresi : 15 dakika
Pişirme Süresi : 15 dakika
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Helezon Ekmek için

Malzemeler

  • 500 gr un
  • 20 gr yaş maya
  • 100 gr rendelenmiş eski kaşar peyniri
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1.5~2 su bardağı ılık su
  • 1 çay kaşığı şeker
  • Tuz
Helezon Ekmek

Nasıl Yapılır

Mayayı 1.5 su bardağı ılık suda eritin. Unu derin bir kaba alın. Üzerine peyniri, şekeri ve tuzu serpin. Ortasını havuz gibi açıp mayayı ve zeytinyağını ekleyip yoğurun. Ele biraz yapışan bir hamur oluncaya kadar su ilave edin. Hamuru toparlayıp üzerine nemli bir bezle örtün. Yaklaşık 1 saat dinlendirin. Hamurdan 7-8 beze yapın. Tezgaha un serpip bezelere uzun çubuk şekli verip helezon şeklinde kıvırın. Yağlı kağıt serdiğiniz tepsiye yerleştirip 30 dakika daha mayalandırın. Keskin ve temiz bir makasla hamurun üzerine kesikler atın. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında pembeleşinceye kadar pişirin. Servis yapın.
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo