ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ HAMURİŞİ TARİFLERİ EKMEK TARİFLERİ HELEZON EKMEK

Helezon ekmek

Kaç
Kişilik

6 kişilik

Hazırlama
Süresi

-

Pişirme
Süresi

-

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Helezon ekmek tarifi için malzemeler

  • 500 gr un
  • 20 gr yaş maya
  • 100 gr rendelenmiş eski kaşar peyniri
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1.5~2 su bardağı ılık su
  • 1 çay kaşığı şeker
  • Tuz

Helezon ekmek Nasıl Yapılır

Mayayı 1.5 su bardağı ılık suda eritin. Unu derin bir kaba alın. Üzerine peyniri, şekeri ve tuzu serpin. Ortasını havuz gibi açıp mayayı ve zeytinyağını ekleyip yoğurun. Ele biraz yapışan bir hamur oluncaya kadar su ilave edin. Hamuru toparlayıp üzerine nemli bir bezle örtün. Yaklaşık 1 saat dinlendirin. Hamurdan 7-8 beze yapın. Tezgaha un serpip bezelere uzun çubuk şekli verip helezon şeklinde kıvırın. Yağlı kağıt serdiğiniz tepsiye yerleştirip 30 dakika daha mayalandırın. Keskin ve temiz bir makasla hamurun üzerine kesikler atın. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında pembeleşinceye kadar pişirin. Servis yapın.
Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.