ANASAYFA TARİFLER EKMEK TARİFLERİ FISTIKLI MISIR EKMEĞİ

Fıstıklı Mısır Ekmeği

Fıstıklı Mısır ekmeği

Kaç
Kişilik

4 kişilik

Hazırlama
Süresi

10 dakika

Pişirme
Süresi

20 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Fıstıklı Mısır Ekmeği Tarifi İçin malzemeler

  • 200 g mısır unu
  • 140 g bardağı buğday unu
  • 1 tatlı kaşığı kabartma tozu
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • Yarım tatlı kaşığı karbonat
  • 1 su bardağı yayık ayranı
  • 1 tatlı kaşığı köri
  • 1 tatlı kaşığı zerdeçal
  • 1 çay bardağı kabuksuz tuzlu fıstık
  • 60 ml kanola yağı
  • 2 yumurta
  • 3 yemek kaşığı eritilmiş tereyağı

Fıstıklı Mısır Ekmeği Nasıl Yapılır?

Unlar, kabartma tozu, tuz ve karbonatı geniş bir kaba alarak karıştırın. Ayrı bir kapta yayık ayranı, köri, zerdeçal, tuzlu fıstık, kanola yağı ve yumurtaları karıştırıp unlu karışıma ekleyin. Eritilmiş tereyağını da ekleyip yoğurun. Hamuru yağlı kağıt serdiğiniz yuvarlak fırın kabına alın. Önceden ısıtılmış 235 derece fırında 20 dakika pişirin. Ilık servis yapın. Afiyet olsun.

Dilerseniz, yemeklerin vazgeçilmezi haline gelen ev yapımı sade mısır ekmeği tarifini de deneyebilirsiniz.

Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!