Fıstıklı Mısır Ekmeği

Fıstıklı Mısır Ekmeği
18 Eylül 2020
Hazırlanma Süresi : 10 dakika
Pişirme Süresi : 20 dakika
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Fıstıklı Mısır Ekmeği için

Malzemeler

  • 200 g mısır unu
  • 140 g bardağı buğday unu
  • 1 tatlı kaşığı kabartma tozu
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • Yarım tatlı kaşığı karbonat
  • 1 su bardağı yayık ayranı
  • 1 tatlı kaşığı köri
  • 1 tatlı kaşığı zerdeçal
  • 1 çay bardağı kabuksuz tuzlu fıstık
  • 60 ml kanola yağı
  • 2 yumurta
  • 3 yemek kaşığı eritilmiş tereyağı
Fıstıklı Mısır Ekmeği

Nasıl Yapılır

Unlar, kabartma tozu, tuz ve karbonatı geniş bir kaba alarak karıştırın. Ayrı bir kapta yayık ayranı, köri, zerdeçal, tuzlu fıstık, kanola yağı ve yumurtaları karıştırıp unlu karışıma ekleyin. Eritilmiş tereyağını da ekleyip yoğurun. Hamuru yağlı kağıt serdiğiniz yuvarlak fırın kabına alın. Önceden ısıtılmış 235 derece fırında 20 dakika pişirin. Ilık servis yapın. Afiyet olsun.

Dilerseniz, yemeklerin vazgeçilmezi haline gelen ev yapımı sade mısır ekmeği tarifini de deneyebilirsiniz.

Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo