ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ HAMURİŞİ TARİFLERİ EKMEK TARİFLERİ EKŞİ MAYALI TÜRKMEN EKMEĞİ

Ekşi mayalı Türkmen ekmeği

Ekşi mayalı Türkmen ekmeği

Kaç
Kişilik

4 kişilik

Hazırlama
Süresi

1 saat

Pişirme
Süresi

25 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Ekşi mayalı Türkmen ekmeği tarifi için malzemeler

  • 1.5 su bardağı ılık süt
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 paket toz karışım ekşi maya
  • 500 g tam buğday unu

Ekşi mayalı Türkmen ekmeği Nasıl Yapılır

  • Yarım su bardağı ılık sütle birlikte tuz ve mayayı geniş bir karıştırma kabına alın. Maya tamamen eriyinceye kadar birkaç dakika bekletin. Un ve kalan sütü ilave edip ele yapışmayan kıvamlı bir hamur elde edinceye kadar yoğurun. Hamur pürüzsüz hale geldikten sonra streç film ile sarıp temiz bir bezle üzerini örtün ve mayalanmaya bırakın.
  • Mayalanan hamuru yağlı kağıt serili fırın tepsisine alıp pide şekli verin. Üzerine çatal yardımıyla delikler açın. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında üzeri kızarıncaya kadar yaklaşık 20-25 dakika pişirin. Fırından alıp temiz bir beze sarın ve ılındıktan sonra dilimleyerek servis yapın.
Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.