ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ HAMURİŞİ TARİFLERİ EKMEK TARİFLERİ EKMEKLİ SALATA

> EKMEKLİ SALATA
6 Kişilik
Hazırlama 15 dakika
Pişirme 20 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Ekmekli salata tarifi için malzemeler
  • 6 çorba kaşığı sızma zeytinyağı Yarım ekmek 5-6 domates 1 kırmızı soğan 2 diş sarımsak 1 tutam maydanoz 3 çorba kaşığı sirke Tuz
  • kırmızı tozbiber
Ekmekli salata Nasıl Yapılır

Fırını 180 dereceye ayarlayıp ısıtın. Ekmeği küp şeklinde doğrayın. Fırın tepsisine yağlı kağıt döşeyip ekmekleri tepsiye yayın. 10 dakika fırında kızartın, tahta kaşıkla harmanlayıp 10 dakika daha kızartın ve soğumaya bırakın.

Domatesleri küp şeklinde doğrayıp geniş bir kaseye alın. Kırmızı soğanı temizleyip ince halkalar halinde dilimleyin. Sarımsakları ezin, maydanozu yıkayıp kıyın. Soğan ve sarımsağı domateslere ekleyin. Kızarttığınız ekmekleri ve maydanozu ilave edip yavaşça karıştırın.

Zeytinyağı, sirke, tuz ve tozbiberi küçük bir kasede karıştırın. Hazırladığınız sosu salatanın üzerine gezdirerek döküp servis yapın.

Afiyet olsun.

Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.