ANASAYFA TARİFLER EKMEK TARİFLERİ EKMEKLİ SALATA

Ekmekli Salata

Kaç
Kişilik

6 kişilik

Hazırlama
Süresi

15 dakika

Pişirme
Süresi

20 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Ekmekli Salata Tarifi İçin malzemeler

  • 6 çorba kaşığı sızma zeytinyağı
  • Yarım ekmek
  • 5-6 domates
  • 1 kırmızı soğan
  • 2 diş sarımsak
  • 1 tutam maydanoz
  • 3 çorba kaşığı sirke
  • Tuz
  • Kırmızı toz biber

Ekmekli Salata Nasıl Yapılır?

Fırını 180 dereceye ayarlayıp ısıtın. Ekmeği küp şeklinde doğrayın. Fırın tepsisine yağlı kağıt döşeyip ekmekleri tepsiye yayın. 10 dakika fırında kızartın, tahta kaşıkla harmanlayıp 10 dakika daha kızartın ve soğumaya bırakın.

Domatesleri küp şeklinde doğrayıp geniş bir kaseye alın. Kırmızı soğanı temizleyip ince halkalar halinde dilimleyin. Sarımsakları ezin, maydanozu yıkayıp kıyın. Soğan ve sarımsağı domateslere ekleyin. Kızarttığınız ekmekleri ve maydanozu ilave edip yavaşça karıştırın.

Zeytinyağı, sirke, tuz ve tozbiberi küçük bir kasede karıştırın. Hazırladığınız sosu salatanın üzerine gezdirerek döküp servis yapın. Afiyet olsun.
Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!