ANASAYFA TARİFLER EKMEK TARİFLERİ BADEM VE KIZILCIK İLE MUZLU EKMEK

Badem Ve Kızılcık İle Muzlu Ekmek

Badem ve kızılcık ile muzlu ekmek

Kaç
Kişilik

16 kişilik

Hazırlama
Süresi

30 dakika

Pişirme
Süresi

50 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Badem Ve Kızılcık İle Muzlu Ekmek Tarifi İçin malzemeler

  • 165 g buğday unu
  • 55 g tam buğday unu
  • 50 g kurutulmuş kızılcık
  • 45 g kıyılmış badem
  • 1.5 tatlı kaşığı kabartma tozu
  • 1 tatlı kaşığı tarçın
  • Bir tutam tuz
  • ½ tatlı kaşığı karbonat
  • 2 ezilmiş muz
  • 2 yumurta
  • 30 g eritilmiş tereyağı
  • ¼ tatlı kaşığı badem özütü

Badem Ve Kızılcık İle Muzlu Ekmek Nasıl Yapılır?

Geniş bir kapta un, kızılcık, badem, kabartma tozu, karbonat, tarçın ve tuzu karıştırın. Ortasına bir havuz açın. Başka bir kapta muz, yumurta, eritilmiş tereyağı ve badem özütünü karıştırın. Harcı unlu karışımın ilave edin. Karıştırıp yağlanmış dikdörtgen fırın kabına boşaltın.

Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 45 dakika pişirin. Fırından alıp 10 dakika soğutun. Kalıptan çıkarıp iyice soğumasını bekleyin. Streç filme sarıp bir gece buzdolabında dinlendirin. Dilimleyerek servis yapın.

Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!