Badem Ve Kızılcık İle Muzlu Ekmek

Badem Ve Kızılcık İle Muzlu Ekmek
25 Mart 2021
Hazırlanma Süresi : 30 dakika
Pişirme Süresi : 55 dakika
Kaç Kişilik: 16 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Badem Ve Kızılcık İle Muzlu Ekmek için

Malzemeler

  • 165 g buğday unu
  • 55 g tam buğday unu
  • 50 g kurutulmuş kızılcık
  • 45 g kıyılmış badem
  • 1.5 tatlı kaşığı kabartma tozu
  • 1 tatlı kaşığı tarçın
  • Bir tutam tuz
  • ½ tatlı kaşığı karbonat
  • 2 ezilmiş muz
  • 2 yumurta
  • 30 g eritilmiş tereyağı
  • ¼ tatlı kaşığı badem özütü
Badem Ve Kızılcık İle Muzlu Ekmek

Nasıl Yapılır

  1. Geniş bir kapta un, kızılcık, badem, kabartma tozu, karbonat, tarçın ve tuzu karıştırın. Ortasına bir havuz açın.
  2. Başka bir kapta muz, yumurta, eritilmiş tereyağı ve badem özütünü karıştırın. Harcı unlu karışımın ilave edin. Karıştırıp yağlanmış dikdörtgen fırın kabına boşaltın.
  3. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 45 dakika pişirin. Fırından alıp 10 dakika soğutun. Kalıptan çıkarıp iyice soğumasını bekleyin.
  4. Streç filme sarıp bir gece buzdolabında dinlendirin. Dilimleyerek servis yapın.
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo