ANASAYFA TARİFLER BÖREK TARİFLERİ PAZILI BÖREK

Pazılı Börek

Kaç
Kişilik

6 kişilik

Hazırlama
Süresi

-

Pişirme
Süresi

-

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Pazılı Börek Tarifi İçin malzemeler

Malzemeler

  • 4 su bardağı un
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 yumurta sarısı
  • 3 yemek kaşığı yoğurt
  • 250 gr margarin
  • 1 çay kaşığı tuz

İç harcı için

  • 150 gr labne peyniri
  • 100 gr lor peyniri
  • 300 gr haşlanmış pazı
  • 1 tutam tuz

Üzeri için

  • 1 yumurta sarısı
  • 2 yemek kaşığı ayçiçek yağı
  • 2 yemek kaşığı susam

Pazılı Börek Nasıl Yapılır?

Oda ısısında yumuşatılmış margarin, tuz, kabartma tozu, yoğurt ve yumurta sarısını hamur yoğurma kabında karıştırın. Unu azar azar yedirerek ekleyip yoğurun. Hamuru biri büyük diğeri daha küçük 2 bezeye ayırın. Üzerini temiz bir bezle örtüp 20 dakika bekletin. Pazıyı doğrayın. Labne, lor peyniri ve tuzu ekleyip harmanlayın. Bezeleri unlanmış zeminde merdane ile açın. Dikdörtgen fırın kabını yağlayın. Açtığınız büyük hamuru yağlanmış kaba kenarları dışa taşacak şekilde yayın. Hazırladığınız iç malzemeyi ekleyip üzerini küçük hamurla kapatın. Dışa sarkan hamurları içe doğru kıvırın. Ayçiçek yağı ve yumurta sarısını bir kapta karıştırıp hamurun üzerine sürün. Susam serpip önceden ısıtılmış 180 derece fırında 25 dakika pişirin. Dilimleyerek sıcak veya soğuk servis yapın. 
Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!