ANASAYFA TARİFLER BÖREK TARİFLERİ PATLICANLI VE SOĞANLI BÖREK

Patlıcanlı Ve Soğanlı Börek

Kaç
Kişilik

6 kişilik

Hazırlama
Süresi

20 dakika

Pişirme
Süresi

35 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Tarif Defterime Ekle

Patlıcanlı Ve Soğanlı Börek Tarifi İçin malzemeler

  • 2 patlıcan
  • 3 soğan
  • 3 domates
  • 2 yemek kaşığı ayçiçeği yağı
  • 100 gr tereyağı
  • 1 çay bardağı ılık su
  • 5 hazır yufka
  • 1 yumurta
  • Tuz

Patlıcanlı Ve Soğanlı Börek Nasıl Yapılır?

Lezzet sofralarınız için harika yemek tarifleri sunuyor. Patlıcanları alacalı soyup küp şeklinde kesin. Tuzlu suda 15 dakika bekletin. Süzüp iyice durulayıp kağıt havluyla kurulayın. Soğan ve domateslerin kabuklarını soyup ufak doğrayın.Patlıcanları ayçiçeği yağıyla tavada kızartın. Tavadaki fazla yağı süzüp ayrı bir kaba alın ve soğanları patlıcana ekleyip soteleyin. Domatesleri ve tuzu ilave edip karıştırın.10 dakika kadar pişirip soğumaya bırakın. Fırın tepsisini yağlayın. Yufkalardan birini kenarları dışarı sarkacak şekilde tepsiye yayın. Tereyağını eritip ılık suyla karıştırın ve yufkanın üzerine sürün. Kalan yufkaları iri parçalara bölün. Yağlı suya batırıp çıkarın. Yarısını tepsiye kat kat döşeyin. Üzerine patlıcanlı malzemeyi yayıp kalan yağlı yufka parçalarını üzerine kapatın. Kenara taşan yufkaları içe doğru kıvırın. Yumurtayı bir tutam tuzla çırpıp böreğin üzerine sürün. 180 dereceye ayarlı fırında 35 dakika pişirin. Sıcak servis yapın.
Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!