Lahmacun Böreği

Lahmacun Böreği
18 Eylül 2020
Hazırlanma Süresi : 15 dakika
Pişirme Süresi : 20 dakika
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Lezzet Trendleri
Lahmacun Böreği için

Malzemeler

  • 3 su bardağı un
  • Yarım paket (20 gr) yaş maya
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 çay bardağı ılık su

İç harcı için

  • 200 gr kıyma
  • 3 domates
  • 2 sivri biber
  • 2 soğan
  • 1/4 demet maydanoz
  • 1 yemek kaşığı biber salçası
  • 2 tatlı kaşığı ayçiçeği yağı
  • Tuz
  • Karabiber
Lahmacun Böreği

Nasıl Yapılır

Hamuru için un, tuz, su ve yaş mayayı yumuşak kıvamlı bir hamur elde edinceye kadar yoğurun. Gerekirse su ilavesi yaparak yoğurma işlemini tamamlayın. Hamuru mayalanmaya bırakın. İç harcı için, biberleri, kabuklarını soyduğunuz domatesleri ve soğanları dilimleyip mutfak robotundan geçirin. Kıymayı ilave edin. Baharatlarla tatlandırıp ince kıydığınız maydanoz, salça ile ayçiçeği yağını ekleyin. Mayalanan hamuru yağladığınız yuvarlak tepsiye yayın. Üzerine kıymalı harcı yayıp 180 derece fırında pişirin. Fırından çıkarıp ılınınca dilimleyerek servis yapın. Afiyet olsun.

Kıyma ve baharatlarla tatlandırılan ev usulü lahmacun tarifine göz atmayı unutmayın.

Tarif Kategorileri
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo