ANASAYFA TARİFLER BÖREK TARİFLERİ LAHMACUN BÖREĞİ

Lahmacun Böreği

Kaç
Kişilik

6 kişilik

Hazırlama
Süresi

15 dakika

Pişirme
Süresi

20 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Lahmacun Böreği Tarifi İçin malzemeler

Malzemeler

  • 3 su bardağı un
  • Yarım paket (20 gr) yaş maya
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 çay bardağı ılık su

İç harcı için

  • 200 gr kıyma
  • 3 domates
  • 2 sivri biber
  • 2 soğan
  • 1/4 demet maydanoz
  • 1 yemek kaşığı biber salçası
  • 2 tatlı kaşığı ayçiçeği yağı
  • Tuz
  • Karabiber

Lahmacun Böreği Nasıl Yapılır?

Hamuru için un, tuz, su ve yaş mayayı yumuşak kıvamlı bir hamur elde edinceye kadar yoğurun. Gerekirse su ilavesi yaparak yoğurma işlemini tamamlayın. Hamuru mayalanmaya bırakın. İç harcı için, biberleri, kabuklarını soyduğunuz domatesleri ve soğanları dilimleyip mutfak robotundan geçirin. Kıymayı ilave edin. Baharatlarla tatlandırıp ince kıydığınız maydanoz, salça ile ayçiçeği yağını ekleyin. Mayalanan hamuru yağladığınız yuvarlak tepsiye yayın. Üzerine kıymalı harcı yayıp 180 derece fırında pişirin. Fırından çıkarıp ılınınca dilimleyerek servis yapın. Afiyet olsun.

Kıyma ve baharatlarla tatlandırılan ev usulü lahmacun tarifine göz atmayı unutmayın.

Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!