ANASAYFA TARİFLER BÖREK TARİFLERİ ISPANAKLI VE BEYAZPEYNİRLİ BÖREK

Ispanaklı Ve Beyazpeynirli Börek

Kaç
Kişilik

8 kişilik

Hazırlama
Süresi

30 dakika

Pişirme
Süresi

30 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Tarif Defterime Ekle

Ispanaklı Ve Beyazpeynirli Börek Tarifi İçin malzemeler

  • 1 demet ıspanak
  • 2 çorba kaşığı zeytinyağı
  • 8 taze soğan
  • 400 gr beyazpeynir
  • Yarım su bardağı rendelenmiş parmesan peyniri
  • 3 çorba kaşığı kıyılmış dereotu
  • 2 yumurta
  • Yarım çay kaşığı muskat
  • 6 yufka
  • 2 çorba kaşığı zeytinyağı

Ispanaklı Ve Beyazpeynirli Börek Nasıl Yapılır?

Ispanakla hazırlanan böreklere beyazpeynir ilave etmek gelenek haline gelmiştir. Bu tarife ekleyeceğiniz parmesan peyniri ile nefis bir aroma yakalayabilirsiniz. Ispanağı temizleyip bol suyla yıkayın. Kaynar suda 2-3 dakika haşlayıp soğuk su dolu bir kaba ilave edin. İyice süzüp doğrayın. Taze soğanları temizleyip kıyın. Zeytinyağını tavada ısıtın. Soğanı ekleyip kavurun. Ocaktan alıp ılınmaya bırakın. Beyazpeynir, parmesan, dereotu, 2 yumurta, muskat ve kavrulmuş soğanı ıspanağa ekleyip harmanlayın. Yufkaları üst üste dizip ortadan ikiye kesin. Yarım yufkalardan bir tanesini mutfak tezgahının üzerine yayıp ıspanaklı harçtan ekleyin. Rulo şeklinde sarıp 1 parmak uzunluğunda kesin. Diğer yufkaları da aynı şekilde hazırlayıp yağlanmış tepsiye dizin. Üzerlerine zeytinyağı sürün. Önceden ısıtılmış 180 dereceye ayarlı fırında 25-30 dakika pişirin. Sıcak servis yapın.
Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!