Tüm Tarifler
Lezzetli Haberler
Yazarlar
Üye Girişi
Ara
Tüm Kategoriler
Ana Yemek
15789 Tarif
Çocuk
379 Tarif
Çorba
1457 Tarif
Diyet
4445 Tarif
Dünya Mutfaklarından
2672 Tarif
Hafif Yemekler
66 Tarif
İçecek
1474 Tarif
Pratik Yemek
7483 Tarif
Salata ve Meze
1557 Tarif
Sos
515 Tarif
Tatlı
10718 Tarif
Yöresel
2086 Tarif
Popüler Tarifler
Zeytinli Pratik Poğaça
Ankara Tava
Anasayfa
Tarifler
Börek Tarifleri
Ispanaklı Göçmen Böreği
Ispanaklı Göçmen Böreği
22 Ocak 2025 tarihinde güncellendi.
Fotoğraf:
Özgür Bakır
Tarif ve Yapım:
Selin Hıdır
Hazırlanma Süresi :
40 dakika
Pişirme Süresi :
40 dakika
Kaç Kişilik:
10 Kişilik
Editör Notu:
Birbirinden lezzetli tariflerimiz sayesinde hazırlaması en zor yemekleri bile olabilecek en kolay, hızlı ve pratik şekilde hazırlayabilirsiniz.
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?
Tarif Defterime Kaydet
Tarif Defterimden Sil
Bu Tarifi 2 Kişi Kaydetti
Malzemelere Geç
Yapılış Adımlarına Geç
Lezzet Trendleri
Latte Pasta Tarifi
Mısır Gevrekli Islak Kek Tarifi
Elmalı Rulo Pasta Tarifi
Üzümlü Kurabiye Tarifi
Muhallebili Milföy Tarifi
Fit Mozaik Pasta Tarifi
Turşuyu Ne Sertleştirir?
Kokina Buketi Nasıl Saklanır?
Şef Hazer Amani Kimdir?
Atom Mezesi Yapmak İçin 5 Tüyo
Un Helvası Yapmanın Püf Noktaları
3 Aralık Masterchef Türkiye'de 4. Ceketi Kim Kazandı?
Ispanaklı Göçmen Böreği için
Malzemeler
Hamuru için:
5 su bardağı un
1 çay bardağı ılık süt
1 paket kuru maya
Tuz
Ilık su
İç harç için:
1 kg ıspanak
1 çay bardağı sıvı yağ
Tuz
Karabiber
Pul biber
Üzeri için:
Çeri domates
Ispanaklı Göçmen Böreği
Nasıl Yapılır
Öncelikle derin bir kaba unu eleyin. Süt, tuz ve mayayı ekleyin. Azar azar ılık su ilave ederek pürüzsüz bir hamur elde edene kadar yoğurun.
Hamuru dokuz bezeye ayırın. Bezeleri 20-25 santim çapında açın. Aralarına sıvı yağ sürüp üçerli gruplar halinde üst üste dizin.
Üçerli yufkaları, tepsinin kenarlarını 10 cm geçecek büyüklükte açın.
Tepsiye ayçiçeği yağı sürün ve yufkayı kenarları tepsinin dışına sarkacak şekilde hazırlayın, üzerine ayçiçeği yağı sürün.
Diğer yufka gruplarını da aynı şekilde hazırlayın. Tepsiye yerleştirin, hamurun kenarlarına çizgiler atarak tepsinin içine katlayın.
Üzerine ayçiçeği yağı sürün ve susam serpin. Ortada kalan boşluğa eşit bir şekilde iç harcı yayın.
Önceden ısıtılmış 190 derece fırında 40 dakika kontrollü olarak pişirin ve servis edin.
Tarif Kategorileri
Hamur İşi Tarifleri
Börek Tarifleri
Çay Saati Tarifleri
Ispanaklı Tarifler
Yorumlar
Benzer Tarifler
Börek Tarifleri
65 Dakika
Makarna Böreği Tarifi
Selinhdr
Börek Tarifleri
45 Dakika
Soya Soslu Balık Böreği
Selinhdr
Börek Tarifleri
50 Dakika
İçli Börek Tarifi
Selinhdr
Börek Tarifleri
30 Dakika
Pastırmalı Kalem Böreği Tarifi
Selinhdr
Börek Tarifleri
55 Dakika
3 Peynirli Puf Börek Tarifi
Selinhdr
Börek Tarifleri
75 Dakika
Ispanaklı Açık Börek Tarifi
Selinhdr
Künye
İletişim
Aydınlatma Metni
Gizlilik
Çerez Politikası
Çerezleri Sıfırla
Teşekkür ederiz.