Tüm Tarifler
Lezzetli Haberler
Yazarlar
Üye Girişi
Ara
Tüm Kategoriler
Ana Yemek
14985 Tarif
Çocuk
378 Tarif
Çorba
1371 Tarif
Diyet
4435 Tarif
Dünya Mutfaklarından
2498 Tarif
Hafif Yemekler
62 Tarif
İçecek
1445 Tarif
Pratik Yemek
6534 Tarif
Salata ve Meze
1436 Tarif
Sos
495 Tarif
Tatlı
9840 Tarif
Yöresel
2046 Tarif
Popüler Tarifler
Kuru Fasulye
Fırında Karnabahar Yemeği
Anasayfa
Tarifler
Börek Tarifleri
Ispanaklı Göçmen Böreği
Ispanaklı Göçmen Böreği
22 Ocak 2025
Fotoğraf:
Özgür Bakır
Tarif ve Yapım:
Selin Hıdır
Hazırlanma Süresi :
40 dakika
Pişirme Süresi :
40 dakika
Kaç Kişilik:
10 Kişilik
Editör Notu:
Birbirinden lezzetli tariflerimiz sayesinde hazırlaması en zor yemekleri bile olabilecek en kolay, hızlı ve pratik şekilde hazırlayabilirsiniz.
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?
Tarif Defterime Kaydet
Tarif Defterimden Sil
Bu Tarifi 1 Kişi Kaydetti
Malzemelere Geç
Yapılış Adımlarına Geç
Lezzet Trendleri
Anadolu’nun Krep Lezzeti: Cızlama Tarifi
Kıyır Kıyır Elmalı Kurabiye Tarifi
Şekersiz Sürülebilir Çikolata Kreması Tarifi
10 Dakikada Mayasız Puf Poğaça Tarifi
Puf Puf Limonlu Kek Tarifi
En Kolay Muhallebi Tarifi
10 Şehir 10 Yemek
Denemeden Geçmemeniz Gereken 15 Zeytinyağlı Önerisi
Asla Hayır Diyemeyeceğiniz 15 Yaz Mezesi
Domates Buzdolabında Saklanır Mı?
Sarımsak Saklama Yöntemleri
4 Malzemeyle Yapılan Milföylü 6 Tarif
Ispanaklı Göçmen Böreği için
Malzemeler
Hamuru için:
5 su bardağı un
1 çay bardağı ılık süt
1 paket kuru maya
Tuz
Ilık su
İç harç için:
1 kg ıspanak
1 çay bardağı sıvı yağ
Tuz
Karabiber
Pul biber
Üzeri için:
Çeri domates
Ispanaklı Göçmen Böreği
Nasıl Yapılır
Öncelikle derin bir kaba unu eleyin. Süt, tuz ve mayayı ekleyin. Azar azar ılık su ilave ederek pürüzsüz bir hamur elde edene kadar yoğurun.
Hamuru dokuz bezeye ayırın. Bezeleri 20-25 santim çapında açın. Aralarına sıvı yağ sürüp üçerli gruplar halinde üst üste dizin.
Üçerli yufkaları, tepsinin kenarlarını 10 cm geçecek büyüklükte açın.
Tepsiye ayçiçeği yağı sürün ve yufkayı kenarları tepsinin dışına sarkacak şekilde hazırlayın, üzerine ayçiçeği yağı sürün.
Diğer yufka gruplarını da aynı şekilde hazırlayın. Tepsiye yerleştirin, hamurun kenarlarına çizgiler atarak tepsinin içine katlayın.
Üzerine ayçiçeği yağı sürün ve susam serpin. Ortada kalan boşluğa eşit bir şekilde iç harcı yayın.
Önceden ısıtılmış 190 derece fırında 40 dakika kontrollü olarak pişirin ve servis edin.
Tarif Kategorileri
Hamur İşi Tarifleri
Börek Tarifleri
Çay Saati Tarifleri
Ispanaklı Tarifler
Yorumlar
Benzer Tarifler
Börek Tarifleri
40 Dakika
3 Malzemeli Buzluk Böreği Tarifi
Selinhdr
Börek Tarifleri
60 Dakika
Yoğurtlu Börek Tarifi
Selinhdr
Börek Tarifleri
80 Dakika
El Açması Patlıcanlı Börek Tarifi
Selinhdr
Börek Tarifleri
28 Dakika
Yağ Çekmeyen Sigara Böreği Tarifi
Selinhdr
Börek Tarifleri
55 Dakika
Fırında Paçanga Böreği Tarifi
Selinhdr
Börek Tarifleri
55 Dakika
Kolay Kırpık Börek
Selinhdr
Künye
İletişim
Aydınlatma Metni
Gizlilik
Çerez Politikası
Çerezleri Sıfırla
Teşekkür ederiz.