ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ HAMURİŞİ TARİFLERİ BÖREK TARİFLERİ GÜL BÖREĞİ

Gül böreği

Gül böreği

Kaç
Kişilik

6 kişilik

Hazırlama
Süresi

15 dakika

Pişirme
Süresi

30 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Gül böreği tarifi için malzemeler

  • 6 adet yufka

Sos malzemeleri:

  • 1 su bardağı (200 ml) yağ
  • 1 su bardağı süt
  • 1 adet yumurta

İç malzemesi:

  • 200 gr beyaz peynir
  • Yarım demet maydanoz

Üzeri için:

  • 1 yemek kaşığı (25 ml) yağ
  • 1 adet yumurta sarısı
  • 1 yemek kaşığı su

Gül böreği Nasıl Yapılır

  • Sos malzemelerini bir kapta güzelce karıştırın. Yufkalardan birini tezgahın üzerine serin ve dörde bölün. Parçalardan birinin orta kısmını elinizle hafifçe büzüp, saat yönüne doğru çevirin. Orta kısmına beyaz peynir ve maydanozla hazırladığınız iç malzemesinden 1 tatlı kaşığı kadar koyun. Hazırladığınız sostan yufkanın kenarda kalan kısımlarına 1 yemek kaşığı kadar gezdirin. Kenar kısımlarını iç malzemesinin üzerini örtecek şekilde kapatın. Yavaşça ters çevirin. Elinizi sosa batırıp böreği avucunuzun içinde hafifçe döndürerek şeklini düzeltin.
  • Bütün parçalara aynı işlemi uygulayın. Yağ ile yağlanmış tepsiye börekleri hafif aralıklı olarak dizin.
  • Son olarak yağ, yumurta sarısı ve su karışımını böreklerin üzerine sürün. 200 derecelik fırında üzeri kızarana kadar pişirin.
Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.