ANASAYFA TARİFLER BÖREK TARİFLERİ ÇULLAMA

Çullama

Kırşehir'in yöresel yemekleri arasında yer alan çullama, tavuk eti ve pirinç ile hazırlanan bir börek çeşididir. İç harcında baharat, kuş üzümü ve çam fıstığı da kullanılır. Hazırsanız, Kırşehir usulü çullama nasıl yapılır sorusu için tarif detaylarına geçelim.

Kaç
Kişilik

8 kişilik

Hazırlama
Süresi

20 dakika

Pişirme
Süresi

30 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Çullama Tarifi İçin malzemeler

  • 2 yufka
  • 1 tavuk göğüs eti
  • 2 tavuk budu
  • 1 soğan
  • 3 su bardağı baldo pirinç
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı tarçın
  • Yarım çay bardağı zeytinyağı
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 2 su bardağı tavuk suyu
  • 2 su bardağı su
  • 1 tatlı kaşığı kavrulmuş çam fıstığı
  • 1 tatlı kaşığı kuş üzümü
  • Tuz

Çullama Nasıl Yapılır?

  • Tavuk etlerini yumuşayıncaya kadar haşlayın. Soğuyunca derilerini ve kemiklerini ayıklayıp etleri ince uzun parçalar haline getirin.
  • Süzdüğünüz tavuk suyundan bir bardak ayırın. Pirinci bol suda yıkayıp süzün. İnce doğranmış soğanı zeytinyağında kavurun.
  • Pirinci ekleyip sürekli karıştırarak kavurun. Tuz, karabiber, tarçın, çam fıstığı ve kuş üzümünü ilave edip 2 su bardağı suyu ekleyin.
  • Kapağını kapatıp pişirin. 25-30 cm’lik fırın tepsisini tereyağı ile yağlayın. Yufkanın birini büzüştürerek yerleştirin. Pilavın yarısını üzerine yayın.
  • Tavuk parçacıklarını pilavın üzerini kapatacak şekilde yerleştirin. Kalan pilavı ilave edip üzerini düzleştirin. Diğer yufkayı da büzüştürüp pilavın üzerine alın.
  • Kalan tereyağını eritip yufkanın üzerine sürün. 180 dereceye ayarlanmış fırında üzeri kızarıncaya kadar pişirin. Ayırdığınız tavuk suyunu eşit şekilde çullamanın üzerine dökün. Tekrar fırına verip 5 dakika daha pişirin ve sıcak servis yapın. Afiyet olsun.

Gün sohbetlerine renk katacak Girit usulü çullama tarifine buradan ulaşabilirsiniz.

Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!