ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ ET YEMEKLERİ TAVUK YEMEKLERİ TAVUKLU PATLICANLI YUFKADAN PİDE

Tavuklu patlıcanlı yufkadan pide

Kaç
Kişilik

0 kişilik

Hazırlama
Süresi

-

Pişirme
Süresi

-

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Tavuklu patlıcanlı yufkadan pide tarifi için malzemeler

  • Bir buçuk yufka
  • Islatmak için sıvıyağlı su (az miktarda)
  • İçi için
  • 2 patlıcan
  • 2 parça tavuk göğüs eti
  • 1 tane büyük soğan
  • 1 kırmızı biber
  • 1 tatlı kaşığı salça
  • Az maydanoz
  • Tuz
  • karabiber
  • pulbiber az köri
  • Üzerine
  • Kaşar rendesi ve kırmızı biber
  • Sürmek için
  • Tereyağ
  • Kaseler için
  • Dereotu ve yoğurt karışımı

Tavuklu patlıcanlı yufkadan pide Nasıl Yapılır

Yapılışı
Patlıcanları közleyip sıvıyağ ve tuzla karıştırın kenarda bekletin.Ayrı bir yerde soğanı ve kırmızıbiberi küçük karelere bölüp hafifçe kavurun.Minik doğranmiş tavukları ekleyip kendi suyunu çekene kadar kavurun. Salça ekledikten sonra baharatını ekleyin ve altını kapatıp maydanoz serpin.

1.yufkayı 4 parçaya bölün (üçgen olarak) ilk yufkaya elinizle bolca sıvıyağlı su ile ıslatın ikinci üçgen yufkayıda onun üzerine koyun. 2-3 kere sigara böreği gibi sarın sonra öndeki parçayı içeri kıvırın uçlarını birleştirerek pide şekli verin.

İlk önce közlenmiş patlıcanı pide şekli verdiğiniz yufkanın içine paylaştırıp yayın onun üzerine tavuğu paylaştırıp fırınlayın.Kenarları kızarınca üzerine kaşar rendesi pulbiber ve ince doğranmış kırmızıbiberleri yerleştirin kaşar eriyene kadar pişirin.

Kalan yarım yufkadan 6 tane kare kesin (yoğurtlu kaseler için) silikon kalıbın tersini yağlayıp 2 tane yufkayı koyun kenarları kızarana kadar fırınlayın soğuyunca içlerine dereotlu-yoğurt koyup pidenizle beraber servis tabağına alın...
Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.