ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ ET YEMEKLERİ TAVUK YEMEKLERİ TAVUKLU MİNİ KREPLER

TAVUKLU MİNİ KREPLER

Tavuklu mini krepler
4 Kişilik
Hazırlama 35 dakika
Pişirme 45 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Tavuklu mini krepler tarifi için malzemeler
  • 300 g tavuk eti (Tercihen kalça şiş)
  • 5-6 adet mantar
  • 2 adet sivri biber
  • 1 çorba kaşığı sıvı yağ
  • 1 çay kaşığı biber salçası
  • 1 dal taze kekik
  • Tuz
  • 50 g taze kaşar peyniri
  • Rendelenmiş çedar peyniri
    Krep hamuru için:
  • 1/2 su bardağı süt
  • 1/2 su bardağı su
  • 1 adet yumurta
  • 1 su bardağı un
  • Yarım çay kaşığı tuz
  • Bir tutam kabartma tozu
  • 2 çorba kaşığı eritilmiş tereyağı
  • 1 çorba kaşığı sıvı yağ (Tavayı yağlamak için)
Tavuklu mini krepler Nasıl Yapılır

  • Krep hamuru için sütü, suyu, yumurtayı, unu, kabartma tozunu ve eritilip ılınmış tereyağını çukur bir kapta iyice çırpın.
  • Sıvı yağdan 1 çay kaşığı kadarını alıp orta boy bir tavaya dökün. Her tarafına yayıp küçük bir fincan yardımı ile krep hamurundan dökün. Hamur göz göz olunca diğer tarafına çevirin ve aynı şekilde pişirin. Pişen krepleri, yumuşak kalması için kağıt havlu arasına alın. Krep hamuru bitene dek işlemi uygulayın.
  • Tavuk eti için sıvı yağı geniş bir tavada ısıtıp, küp şeklinde doğranmış tavuk etlerini kavurun. Dilimlenmiş mantarları, ince kıyılmış biberleri, 1 çay bardağı suyu ve salçayı ekleyin. Kısık ateşte, 10 dakika daha pişirin. Ocaktan alın, taze kekiği ve tuzu ilave edip tatlandırın.
  • Pişirdiğiniz krep hamurlarını tezgahın üzerine yayın, kreplerin üzerine iç malzemeden paylaştırın. Rulo şeklinde sarıp ısıya dayanıklı fırın kabına yan yana yerleştirin. Üzerine rendelenmiş taze kaşar peynirini serpin, sonra da çedar peynirini serpin. Önceden ısıtılmış 170 derece fırında, peynirler eriyinceye kadar pişirin. Fırından alın, sıcak veya ılık servis yapın.

Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!