ANASAYFA TARİFLER TAVUK YEMEKLERİ SARIMSAKLI TAVUK

Sarımsaklı Tavuk

Kaç
Kişilik

4 kişilik

Hazırlama
Süresi

15 dakika

Pişirme
Süresi

45 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Sarımsaklı Tavuk Tarifi İçin malzemeler

  • 1 bütün tavuk
  • 6 patates
  • 30 diş sarımsak (kabuklu)
  • 1 limon
  • 10 arpacık soğan
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 2 dal taze kekik

Sarımsaklı Tavuk Nasıl Yapılır?

Tavuk, kabukları soyulmuş arpacık soğanları, sarımsaklar, ikiye böldüğünüz patatesler, dörde böldüğünüz limon, taze kekik ve tereyağını fırın torbasına aktarın. 180 derece fırında 45 dakika pişirip sıcak servis yapın.

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!