Köfteli Kabak Halkaları

Köfteli Kabak Halkaları
18 Eylül 2020
Hazırlanma Süresi : 15 dakika
Pişirme Süresi : 20 dakika
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Lezzet Trendleri
Köfteli Kabak Halkaları için

Malzemeler

  • 4 kabak
  • 300 gr tavuk kıyma
  • 1 soğan
  • Yarım demet dereotu
  • 3-4 domates
  • 2 diş sarımsak
  • 2 dilim bayat ekmek içi
  • Tuz
  • Karabiber
  • Kırmızı biber
Köfteli Kabak Halkaları

Nasıl Yapılır

  1. Soğanı soyup rendeleyin. Ekmek içini elinizle ufalayın. Kıymayı derin bir kaba alıp soğan, ekmek içi, kırmızı toz biber, karabiber ve tuzu ekleyip yoğurun.
  2. Ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp yassı ve yuvarlak köfteler hazırlayın.
  3. Kabakları temizleyip 2 parmak kalınlığında halka halka doğrayın. Tuzlu kaynar suda hafif yumuşayana kadar haşlayıp süzgece alın. Kabakların içlerini bir kaşık yardımıyla çıkarın.
  4. Domatesleri soyup küp küp doğrayın. Sarımsakları soyup ezin ve domateslerle karıştırın.
  5. 1 kaşık sıvıyağı tavada kızdırıp domatesi ekleyin ve sos kıvamında pişirin. Tuzla tatlandırın. 
  6. Kabakları yağlanmış fırın kabına dizin. İçlerine köfteleri yerleştirip üzerine domates sosunu gezdirin.
  7. Önceden ısıtılmış 180 dereceye ayarlı fırında 15-20 dakika pişirin. Sıcak olarak servis yapın.

    Afiyet olsun.

    Protein bakımından zengin olan tavuk yemekleri sizin de damak zevkinize hitap ediyorsa, düşük kalorili fırında patatesli tavuk eti tarifine göz atabilirsiniz.

Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo