ANASAYFA TARİFLER TAVUK YEMEKLERİ IZGARA TAVUK ŞİŞ

Izgara Tavuk Şiş

Kaç
Kişilik

8 kişilik

Hazırlama
Süresi

30 dakika

Pişirme
Süresi

15 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Izgara Tavuk Şiş Tarifi İçin malzemeler

  • 1 kg tavuk şiş
  • 1 çay bardağı süt
  • 1 çay bardağı yoğurt suyu
  • 1 kahve fincanı soğan suyu
  • Tuz
  • Köri
  • 2 kırmızı soğan
  • Defne yaprakları
  • 4 limon

Izgara Tavuk Şiş Nasıl Yapılır?

  • Tavuk etlerini marine etmek için, süt, yoğurt suyu ve soğan suyunu bir kapta karıştırın.
  • Tavuk etlerini bu sosla karıştırıp ağzı kapalı bir şekilde buzdolabında en az 6-7 saat dinlendirin.
  • Soğanların kabuklarını soyup sekiz eşit parçaya bölün. Limonların her birini de dörde bölün.
  • Tavuk etleri, soğan, limon kabukları ve defne yapraklarını ızgara yapacağınız şişlere özenle dizin. Izgarada pişirip sıcak servis yapın.

Dilerseniz, sofraları renklendirecek fırında patatesli tavuk eti tarifini de notlarınız arasına ekleyebilirsiniz.


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!