ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ ET YEMEKLERİ TAVUK YEMEKLERİ İÇ BAKLA DOLGULU FIRINDA TAVUK

İç bakla dolgulu fırında tavuk

Kaç
Kişilik

6 kişilik

Hazırlama
Süresi

-

Pişirme
Süresi

-

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

İç bakla dolgulu fırında tavuk tarifi için malzemeler

Malzemeler

  • 4 kemiksiz tavuk göğüs eti
  • 500 gr iç bakla
  • 1 kırmızı soğan
  • 2 kırmızıbiber
  • 2 diş sarımsak
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 çay bardağı rendelenmiş taze kaşar peyniri
  • Tuz
  • Karabiber
  • 100 gr kiraz domates
  • 1~2 dal taze fesleğen
  • Kızartmak için ayçiçeği yağı

Üzeri için

  • 2 yemek kaşığı galeta unu
  • 1 çay bardağı rendelenmiş eski kaşar peyniri
  • 1 yemek kaşığı dolmalık fıstık

İç bakla dolgulu fırında tavuk Nasıl Yapılır

Tavaya zeytinyağını koyup ısıtın. Üzerine yemeklik doğradığınız soğanı, kırmızı biberleri, sarımsağı ekleyip yumuşayana kadar soteleyin. Baklayı ilave edip orta ateşte karıştırarak 10 dakika soteleyin. Üzerine tuzu ve karabiberi ekleyip ocaktan alın. Soğuduktan sonra üzerine rendelenmiş kaşar peynirini ilave edip karıştırın. Tavuk etlerinin kenarından bıçak ile kesip içini açın. Harcı içine doldurup kürdan ile kenarını kapatın. Tavaya 1-2 yemek kaşığı ayçiçeği yağını koyup ısıtın. Tavuk dolmalarını yüksek ateşte arkalı önlü 2 dakika kızartın. Fırın kabına dolmaları alın. Üzerine galeta ununu ve kaşar peynirini serpin. Son olarak aralarına kiraz domatesleri ve fıstıkları serpin. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında kızarıncaya kadar pişirin. Servis yapın.
Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.