ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ ET YEMEKLERİ TAVUK YEMEKLERİ BEZELYE PÜRESİ YATAĞINDA IZGARA TAVUK

Bezelye püresi yatağında ızgara tavuk

Kaç
Kişilik

4 kişilik

Hazırlama
Süresi

-

Pişirme
Süresi

-

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Bezelye püresi yatağında ızgara tavuk tarifi için malzemeler

Bezelye püresi için

  • 600 g taze bezelye
  • 1 diş sarımsak
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 3 dal taze nane
  • Tuz
  • Karabiber

Izgara tavuk için

  • 400 g kuşbaşı tavuk eti
  • Yarım çay bardağı zeytinyağı
  • Yarım çay bardağı krema
  • Tuz
  • Bir tutam köri

Bezelye püresi yatağında ızgara tavuk Nasıl Yapılır

Bezelyelerden bir kase kadar ayırdıktan sonra kalanını püre için ayıklayın ve bir tencereye alın. Üzerine soğuk su ve tuz ilave edip bezelyeler yumuşayıncaya kadar haşlayın. Haşlanan bezelyeleri bir kevgir yardımıyla sudan çıkartıp geniş bir kaseye alın. Üzerine yarım çay bardağı kadar haşlama suyundan ilave edin. Ezdiğiniz sarımsak, ince kıydığınız nane, zeytinyağı, tuz ve karabiberi ilave edip pürüzsüz bir kıvam elde edinceye kadar blenderdan geçirin. Kuşbaşı tavuk etlerini yapışmaz yüzeyli bir tavada mühürleyin. Bir kasede çırptığınız zeytinyağı, krema, tuz, köri ve ayırdığınız taze bezelyeleri kabuklarıyla beraber ilave edip tavuk etleri iyice yumuşayıncaya kadar pişirin. Bezelye püresini bir servis tabağına yayın. Bezelyeli tavuk etini üzerine ekleyip sıcak servis yapın.

Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.