Baharatlı Ve Tavuk Etli Kayısılı Yahni

Baharatlı Ve Tavuk Etli Kayısılı Yahni
18 Eylül 2020
Hazırlanma Süresi : 20 dakika
Pişirme Süresi : 40 dakika
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Baharatlı Ve Tavuk Etli Kayısılı Yahni için

Malzemeler

  • 5 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 büyük boy soğan
  • 700-800 g tavuk eti (Tercihen kalça şiş)
  • 1 çay kaşığı kimyon
  • 1 çay kaşığı tarçın
  • 1 çay kaşığı toz zencefil
  • Deniz tuzu
  • 250 g kuru kayısı
Baharatlı Ve Tavuk Etli Kayısılı Yahni

Nasıl Yapılır

Tavuk etli kayısılı yahniyi pirinç pilavı eşliğinde servis edebilirsiniz.

  1. Tencereyi ocağa alın. İyice ısınınca yağı gezdirip soğanı ilave edin, yumuşayana kadar kavurun. Yarım mandalina büyüklüğünde doğradığınız tavuk etini ekleyin. Etleri sürekli çevirerek 5 dakika pişirin. Kimyonu, tarçını, toz zencefili ve üzerini örtecek kadar suyu ilave edin.
  2. Önce yüksek ateşte 5 dakika pişirin. Tencerenin kapağını kapatıp orta ateşte, 25 dakika pişirin. Kuru kayısıları 25’inci dakikada ekleyin. Tencerenin kapağını yeniden kapatın ve 15 dakika daha pişirin. Sıcak servis yapın.

Kepekli pirinç pilavı tarifi için tıklayın

Tarif Kategorileri
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo