ANASAYFA TARİFLER TAVUK YEMEKLERİ BAHARATLI TAVUK

Baharatlı Tavuk

Kaç
Kişilik

2 kişilik

Hazırlama
Süresi

20 dakika

Pişirme
Süresi

30 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Baharatlı Tavuk Tarifi İçin malzemeler

  • 1 kutu Piliç Izgara Tava
  • 50 gr kuru erik
  • 50 gr kuru kayısı
  • 1 kahve fincanı kırmızı şarap
  • 4 közlenmiş salçalık biber
  • 1 çay bardağı sıvıyağ
  • 3 soğan
  • 4 diş sarımsak
  • 1 defneyaprağı
  • 1 çay kaşığı kekik
  • 2 çay bardağı sıcak su
  • 1 tutam zerdeçal
  • 1 çay kaşığı kırmızı toz biber
  • Tuz

Baharatlı Tavuk Nasıl Yapılır?


Denenmiş yemek tarifleri sunan Lezzet'in tatlı tarifleri listesinden iyi bir seçim.

Kuru kayısı ve erikleri yumuşaması için şarapta bekletin. Süzüp şarabı bir kenara alın.

Soğanları soyup kıyın. Sarımsakları soyup ezin. Sıvıyağı tencerede  kızdırıp soğan ve sarımsağı pembeleştirin. Tavuk etlerini ilave edip kavurun. Ayırdığınız şaraptan 2 kaşık ilave edin. Tuz, zerdeçal, kekik, kırmızı tozbiber, defneyaprağı ve sıcak suyu ekleyin. Kısık ateşte kapağı kapalı olarak 15 dakika pişirin. 

Kuru meyveleri küçük küçük doğrayıp tencereye ekleyin. 10 dakika suyunu hafifçe çekene kadar pişirin. Közlenmiş biberleri geniş şeritler halinde kesip servis tabağına dizin. Üzerine tavukları sosu ile birlikte ilave edin. Sıcak servis yapın.
Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!