ANASAYFA TARİFLER KÖFTE TARİFLERİ YUVALAK

Yuvalak

Yuvalak köfte, Şanlıurfa yöresine özgün bir lezzettir. İç kısmında kuzu veya dana kıyması, dışında ise ince bulgur kullanılır. Hazırsanız, Urfa usulü yuvalak köfte nasıl yapılır görelim.

Kaç
Kişilik

8 kişilik

Hazırlama
Süresi

15 dakika

Pişirme
Süresi

15 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Yuvalak Tarifi İçin malzemeler

  • 250 gr çiğ köftelik dana kıyma
  • 2 su bardağı ince bulgur
  • 1 soğan
  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • 2 yemek kaşığı isot
  • 1 çay kaşığı tarçın
  • 1 çay kaşığı yenibahar
  • Tuz
  • Karabiber

Yuvalak Nasıl Yapılır?

  • Bulguru geniş bir tepsiye aktarın. Kıyma, baharatlar ve rendelenmiş soğanı ilave edin. Çok az su ekleyerek yoğurun.
  • Ceviz büyüklüğünde parçalar alarak köfteleri hazırlayın. Tencerede 4-5 bardak suyu kaynatın. Köfteleri bu suda 5 dakika pişirin.
  • Servis tabağına alıp soğumaya bırakın. Tereyağını ısıtıp köfteleri sallayarak tavada tereyağında kızartın. Sıcak servis yapın.

Dilerseniz, et kullanmadan hazırlanan fellah köfte tarifini de deneyebilirsiniz.


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!