Tavuk Etli Fıstıklı Köfte

Fıstıklı köfteyi remulad sos ile birlikte denemenizi tavsiye ederiz. Hazırsanız, özel günlerde sunabileceğiniz tavuk etli fıstıklı köfte tarifine geçebiliriz.
Kaç
Kişilik
6 kişilik
Hazırlama
Süresi
25 dakika
Pişirme
Süresi
30 dakika

Tavuk Etli Fıstıklı Köfte Tarifi İçin malzemeler
Malzemeler
- 500 gr tavuk göğüs eti
- 1 yumurta
- 1 yumurtanın sarısı
- 2 çay kaşığı karabiber
- 1 çay kaşığı tarçın
- 1 limon
- 1 çay bardağı çekirdeksiz kuru üzüm
- 5 yemek kaşığı çam fıstığı ya da yer fıstığı
- Tuz
Kızartmak için
- 3 yemek kaşığı ayçiçeği yağı
- 1.5 çay bardağı beyaz şarap
Tavuk Etli Fıstıklı Köfte Nasıl Yapılır?
- Patateslerin kabuklarını soyup haşlayın. Balıkların kılçıklarını ayıklayıp etlerini hafifçe haşlayın. Patateslerle birlikte haşlanmış balık etlerini çatalla ezin
- Soğanı rendeleyip balıklı karışıma ilave edin. Yumurtaları ve baharatları ekleyin. Hepsini karıştırıp yoğurun.
- Harç kuru olursa yumurta ilave edebilirsiniz. Hazırladığınız köfte harcından ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp elinizde oval şekil verin.
- Ayçiçeği yağını ısıtın. Köfteleri galeta ununa bulayıp yağda kızartın. Remulad sos ile birlikte servis yapın.
Remulad sos tarifine buradan göz atabilirsiniz.

Dergide bu ay neler var?