Odun Köftesi

Odun Köftesi
01 Şubat 2023

Odun köftesi Manisa'ya ait bir köftedir. Şişte hazırlanan köftede kuzu eti kullanılır. En büyük özelliği ise bu köftenin meşe kömüründe pişmesidir. Servisinde genellikle şişte pişmiş, domates ve biber kullanılır. Siz ve malzemeleriniz hazırsa, tarifin yapım aşamaları ve detayları aşağıda.

Hazırlanma Süresi : 15 dakika
Pişirme Süresi : 15 dakika
Kaç Kişilik: 5 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Bu Tarifi 3 Kişi Kaydetti
Odun Köftesi için

Malzemeler

  • 1 kg koyun ya da kuzu eti
  • 20 gr tuz
  • 20 gr un 
  • 100 gr kuyruk yağı
  • Kimyon 
  • Karabiber
  • İsot
Odun Köftesi

Nasıl Yapılır

  1. Odun köftesi için etlerinizi kasapta orta kalınlıkta çektirin. 
  2. Yağınızı da çektirerek bütün malzemeler ile birlikte yoğurun. 
  3. Şişlere 7-8 cm olacak şekilde sarın. 
  4. Şişlerde köfteleri bir süre dinlendirin.
  5. Meşe odunundan hazırlanmış köz üzerinde pişirin. 
  6. Sıcak servis edin. Afiyet olsun.
Servis Önerisi
  • Pişmiş domates ve biber ile servis edebilirsiniz. 
  • Yoğurt ile servis edebilirsiniz. 
Püf Noktası
  • Odun köftesi için etlerin orta kıvamda çekiilmesi gerekir, o şekilde çekilmiş et satın alabilirsiniz. 
  • Odun köftesinin en büyük özelliği meşe odunun kullanılmasıdır.
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo