Nar Ekşili Soslu Arap Köftesi

Nar Ekşili Soslu Arap Köftesi
18 Eylül 2020
Hazırlanma Süresi : -
Pişirme Süresi : -
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Nar Ekşili Soslu Arap Köftesi için

Malzemeler

  • 1.5 su bardağı ince bulgur
  • 1 yumurta
  • Tuz
  • Karabiber
  • Kimyon
  • Kırmızı pul biber
  • Yeteri kadar sıcak su
  • 1 su bardağı un

Nar ekşili sos için

  • Yarım çay bardağı nar ekşisi
  • 2 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 yemek kaşığı acı biber salçası
  • 3 diş sarımsak
  • Yarım demet ince kıyılmış maydanoz
  • Yarım demet ince kıyılmış nane
  • 3 yemek kaşığı zeytinyağı
  • Tuz
  • Karabiber
Nar Ekşili Soslu Arap Köftesi

Nasıl Yapılır

Bulguru derin bir kabın içine alıp, üzerini geçecek kadar sıcak su ekleyin. Bulgurun üzerini kapatın. Yumuşadıktan sonra ortasını açıp yumurta, tuz ve baharatları ekleyip karıştırın. Yaklaşık 1 saat kadar dinlendirdikten sonra elinizi ıslatarak misket köfteler hazırlayın. Tepsiye un serpip köfteleri ekleyin. Hafifçe sallayarak unun köftelere bulaşmasını sağlayın. Tencereye yeteri kadar su koyup kaynatın. Hazırladığınız köfteleri kevgire alıp fazla ununu silkeleyin. Suya ekleyip pişirin. Sos için tencereye zeytinyağını ve ince kıydığınız sarımsakları alıp hafif kavurun. Üzerine salçaları ekleyip pişirmeye devam edin. Nar ekşisi, tuz ve karabiberi ekleyip karıştırın. Ocaktan almaya yakın maydanozu ve naneyi ekleyip karıştırın. Ocaktan alıp pişen köftelerin üzerine sosu gezdirin. Karıştırıp sıcak olarak servis yapın.
Tarif Kategorileri
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo