ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ ET YEMEKLERİ KÖFTE TARİFLERİ NAR EKŞİLİ SOSLU ARAP KÖFTESİ

Nar Ekşili Soslu Arap Köftesi

Kaç
Kişilik

6 kişilik

Hazırlama
Süresi

-

Pişirme
Süresi

-

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Nar Ekşili Soslu Arap Köftesi Tarifi İçin malzemeler

Malzemeler

  • 1.5 su bardağı ince bulgur
  • 1 yumurta
  • Tuz
  • Karabiber
  • Kimyon
  • Kırmızı pul biber
  • Yeteri kadar sıcak su
  • 1 su bardağı un

Nar ekşili sos için

  • Yarım çay bardağı nar ekşisi
  • 2 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 yemek kaşığı acı biber salçası
  • 3 diş sarımsak
  • Yarım demet ince kıyılmış maydanoz
  • Yarım demet ince kıyılmış nane
  • 3 yemek kaşığı zeytinyağı
  • Tuz
  • Karabiber

Nar Ekşili Soslu Arap Köftesi Nasıl Yapılır?

Bulguru derin bir kabın içine alıp, üzerini geçecek kadar sıcak su ekleyin. Bulgurun üzerini kapatın. Yumuşadıktan sonra ortasını açıp yumurta, tuz ve baharatları ekleyip karıştırın. Yaklaşık 1 saat kadar dinlendirdikten sonra elinizi ıslatarak misket köfteler hazırlayın. Tepsiye un serpip köfteleri ekleyin. Hafifçe sallayarak unun köftelere bulaşmasını sağlayın. Tencereye yeteri kadar su koyup kaynatın. Hazırladığınız köfteleri kevgire alıp fazla ununu silkeleyin. Suya ekleyip pişirin. Sos için tencereye zeytinyağını ve ince kıydığınız sarımsakları alıp hafif kavurun. Üzerine salçaları ekleyip pişirmeye devam edin. Nar ekşisi, tuz ve karabiberi ekleyip karıştırın. Ocaktan almaya yakın maydanozu ve naneyi ekleyip karıştırın. Ocaktan alıp pişen köftelerin üzerine sosu gezdirin. Karıştırıp sıcak olarak servis yapın.
Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için çerez politikamızı inceleyebilirsiniz.