Kıymalı Pirinç Köftesi

Lezzetine doyamayacağınız kıymalı pirinç köftesi nasıl yapılır, püf noktaları nelerdir gelin birlikte görelim.
Kaç
Kişilik
6 kişilik
Hazırlama
Süresi
20 dakika
Pişirme
Süresi
20 dakika

Kıymalı Pirinç Köftesi Tarifi İçin malzemeler
- 250 gr pirinç
- 150 gr kıyma
- 2 yumurta
- 2 çay bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
- 1 soğan
- 15 gr tereyağı
- 1 yumurta akı
- Yarım su bardağı galeta unu
- Kızartmak için sıvıyağ
- Tuz
Kıymalı Pirinç Köftesi Nasıl Yapılır?
- Pirincin üzerini örtecek kadar tuzlu sıcak suda yumuşayıncaya kadar haşlayıp iyice süzün. Ilınmaya bırakın.
- 2 yumurta ve 1 çay bardağı rendelenmiş kaşarpeynirini ekleyip karıştırın. Geniş bir tepsiye alıp soğumaya bırakın.
- Soğanı soyup doğrayın. 1 çorba kaşığı tereyağını tavada eritip soğan ve kıymayı soteleyin. 1 tutam tuz serpip ılınmaya bırakın.
- 1 kaşık pirinçli karışımı avucunuza alıp yuvarlayın. Ortasına parmağınızla bastırıp çukur yapın. İçine kıymalı harcı ilave edin. Tekrar yuvarlayıp hafifçe yassılaştırın.
- Pirinç köftelerini sırasıyla çırpılmış 1 yumurta akı ve yarım su bardağı galeta ununa bulayın.
- Yağı tavada kızdırıp köfteleri kızartın. Kağıt havlu üzerine alıp fazla yağını çektirin. Sıcak servis yapın.
Kıymalı Pirinç Köftesi Püf Noktaları
- Haşlanmış pirinç, un, yumurta ve kabartma tozunu karıştırarak hazırlayacağınız harcı mandalina büyüklüğünde bezelere ayırın.
- Harca dilerseniz kıyılmış taze ot da ekleyebilirsiniz. Kıyma ve bezelye ile uyum sağlaması açısından dereotu iyi bir seçim olacaktır.

Dergide bu ay neler var?
EN ÇOK OYLANANLAR