ANASAYFA TARİFLER KÖFTE TARİFLERİ KIYMALI PİRİNÇ KÖFTESİ

Kıymalı Pirinç Köftesi

Lezzetine doyamayacağınız kıymalı pirinç köftesi nasıl yapılır, püf noktaları nelerdir gelin birlikte görelim.

Kaç
Kişilik

6 kişilik

Hazırlama
Süresi

20 dakika

Pişirme
Süresi

20 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Kıymalı Pirinç Köftesi Tarifi İçin malzemeler

  • 250 gr pirinç
  • 150 gr kıyma
  • 2 yumurta
  • 2 çay bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
  • 1 soğan
  • 15 gr tereyağı
  • 1 yumurta akı
  • Yarım su bardağı galeta unu
  • Kızartmak için sıvıyağ
  • Tuz

Kıymalı Pirinç Köftesi Nasıl Yapılır?

  • Pirincin üzerini örtecek kadar tuzlu sıcak suda yumuşayıncaya kadar haşlayıp iyice süzün. Ilınmaya bırakın.
  • 2 yumurta ve 1 çay bardağı rendelenmiş kaşarpeynirini ekleyip karıştırın. Geniş bir tepsiye alıp soğumaya bırakın.
  • Soğanı soyup doğrayın. 1 çorba kaşığı tereyağını tavada eritip soğan ve kıymayı soteleyin. 1 tutam tuz serpip ılınmaya bırakın.
  • 1 kaşık pirinçli karışımı avucunuza alıp yuvarlayın. Ortasına parmağınızla bastırıp çukur yapın. İçine kıymalı harcı ilave edin. Tekrar yuvarlayıp hafifçe yassılaştırın.
  • Pirinç köftelerini sırasıyla çırpılmış 1 yumurta akı ve yarım su bardağı galeta ununa bulayın.
  • Yağı tavada kızdırıp köfteleri kızartın. Kağıt havlu üzerine alıp fazla yağını çektirin. Sıcak servis yapın.

Kıymalı Pirinç Köftesi Püf Noktaları

  • Haşlanmış pirinç, un, yumurta ve kabartma tozunu karıştırarak hazırlayacağınız harcı mandalina büyüklüğünde bezelere ayırın.
  • Harca dilerseniz kıyılmış taze ot da ekleyebilirsiniz. Kıyma ve bezelye ile uyum sağlaması açısından dereotu iyi bir seçim olacaktır.
Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!