Kıymalı Pirinç Köftesi

Kıymalı Pirinç Köftesi
18 Eylül 2020

Lezzetine doyamayacağınız kıymalı pirinç köftesi nasıl yapılır, püf noktaları nelerdir gelin birlikte görelim.

Hazırlanma Süresi : 20 dakika
Pişirme Süresi : 20 dakika
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Lezzet Trendleri
Kıymalı Pirinç Köftesi için

Malzemeler

  • 250 gr pirinç
  • 150 gr kıyma
  • 2 yumurta
  • 2 çay bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
  • 1 soğan
  • 15 gr tereyağı
  • 1 yumurta akı
  • Yarım su bardağı galeta unu
  • Kızartmak için sıvıyağ
  • Tuz
Kıymalı Pirinç Köftesi

Nasıl Yapılır

  1. Pirincin üzerini örtecek kadar tuzlu sıcak suda yumuşayıncaya kadar haşlayıp iyice süzün. Ilınmaya bırakın.
  2. 2 yumurta ve 1 çay bardağı rendelenmiş kaşarpeynirini ekleyip karıştırın. Geniş bir tepsiye alıp soğumaya bırakın.
  3. Soğanı soyup doğrayın. 1 çorba kaşığı tereyağını tavada eritip soğan ve kıymayı soteleyin. 1 tutam tuz serpip ılınmaya bırakın.
  4. 1 kaşık pirinçli karışımı avucunuza alıp yuvarlayın. Ortasına parmağınızla bastırıp çukur yapın. İçine kıymalı harcı ilave edin. Tekrar yuvarlayıp hafifçe yassılaştırın.
  5. Pirinç köftelerini sırasıyla çırpılmış 1 yumurta akı ve yarım su bardağı galeta ununa bulayın.
  6. Yağı tavada kızdırıp köfteleri kızartın. Kağıt havlu üzerine alıp fazla yağını çektirin. Sıcak servis yapın.

Kıymalı Pirinç Köftesi Püf Noktaları

  1. Haşlanmış pirinç, un, yumurta ve kabartma tozunu karıştırarak hazırlayacağınız harcı mandalina büyüklüğünde bezelere ayırın.
  2. Harca dilerseniz kıyılmış taze ot da ekleyebilirsiniz. Kıyma ve bezelye ile uyum sağlaması açısından dereotu iyi bir seçim olacaktır.
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo