ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ ET YEMEKLERİ KÖFTE TARİFLERİ JAMBONLU KÖFTE

> JAMBONLU KÖFTE
6 Kişilik
Hazırlama -
Pişirme -

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Jambonlu köfte tarifi için malzemeler

Malzemeler

  • 500 gr kemiksiz kuzu but
  • 100 gr jambon
  • 1 yumurta
  • Yarım çay bardağı süt
  • 2 dilim bayat ekmek içi
  • Tuz
  • Karabiber

Kızartmak için

  • Galeta unu
  • Zeytinyağı
Jambonlu köfte Nasıl Yapılır

Kuzu etini tencereye alın. Üzerini geçecek kadar su ekleyip haşlayın. Üzerinde biriken köpüğü bir kaşıkla alın. Et iyice haşlandıktan sonra jambonla birlikte mutfak robotuna alıp kıyma haline getirin. Bayat ekmek içlerini sütte ıslatın. Karışımı bir kaseye alın. İyice yumuşamış olan ekmek içlerini sıkarak ilave edin. Yumurta, tuz, karabiber ekleyip yoğurun. Köfte harcından ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp yuvarlak köfteler hazırlayın. Galeta ununa bulayıp zeytinyağında kızartın. Sıcak servis yapın.

Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.