Jambonlu Köfte

Jambonlu Köfte
18 Eylül 2020

Kolayca hazırlayabileceğiniz pratik köfte tarifleri mi arıyorsunuz? Lezzetine doyamayacağınız jambonlu köfte tam size göre!

Hazırlanma Süresi : 20 dakika
Pişirme Süresi : 20 dakika
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
Editör Notu: Birbirinden lezzetli tariflerimiz sayesinde hazırlaması en zor yemekleri bile olabilecek en kolay, hızlı ve pratik şekilde hazırlayabilirsiniz.
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Jambonlu Köfte için

Malzemeler

  • 500 gr kemiksiz kuzu but
  • 100 gr jambon
  • 1 yumurta
  • Yarım çay bardağı süt
  • 2 dilim bayat ekmek içi
  • Tuz
  • Karabiber

Kızartmak için

  • Galeta unu
  • Zeytinyağı
Jambonlu Köfte

Nasıl Yapılır

Kuzu etini tencereye alın. Üzerini geçecek kadar su ekleyip haşlayın. Üzerinde biriken köpüğü bir kaşıkla alın. Et iyice haşlandıktan sonra jambonla birlikte mutfak robotuna alıp kıyma haline getirin. Bayat ekmek içlerini sütte ıslatın. Karışımı bir kaseye alın. İyice yumuşamış olan ekmek içlerini sıkarak ilave edin. Yumurta, tuz, karabiber ekleyip yoğurun. Köfte harcından ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp yuvarlak köfteler hazırlayın. Galeta ununa bulayıp zeytinyağında kızartın. Sıcak servis yapın.
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo