ANASAYFA TARİFLER KÖFTE TARİFLERİ IZGARA TAVUK KÖFTESİ

Izgara Tavuk Köftesi

Ekonomik ve pratik bir yemek olarak bilinen tavuk köftesi, çocukların sevdiği yemekler arasında yer alır. Malzemeler hazırsa, gelin ızgara tavuk köftesi nasıl yapılır birlikte görelim.

Kaç
Kişilik

8 kişilik

Hazırlama
Süresi

15 dakika

Pişirme
Süresi

25 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Izgara Tavuk Köftesi Tarifi İçin malzemeler

Malzemeler

  • 4 soğan
  • 8 domates
  • 10 dal taze biberiye
  • 1 çay bardağı zeytinyağı

Köfte için

  • 1 kg tavuk kıyması
  • 3 soğan
  • 6 dilim bayat ekmek içi
  • 1 yumurta
  • 6 dal maydanoz
  • 1 çay kaşığı köri
  • Tuz
  • karabiber

Sos için

  • 3 çorba kaşığı zeytinyağı
  • 1 çorba kaşığı kıyılmış maydanoz
  • 1 tatlı kaşığı tane kırmızıbiber
  • 3 diş ezilmiş sarımsak

Izgara Tavuk Köftesi Nasıl Yapılır?

  • Köfte için soğanları soyup rendeleyin. Maydanozları kıyın. Ekmek içini ufalayın (veya rendeleyin).
  • Tavuk kıyması, soğan, ekmek içi, yumurta, maydanoz, köri, karabiber ve tuzu çukur bir kaba alıp yoğurun.
  • Hamurdan ceviz iriliğinde parçalar koparıp elinizde yassılaştırın. Üzerlerine yağ sürün.
  • Soğanları soyup ortadan ikiye kesin. Domatesleri soyup ortadan ikiye kesin. Soğan, biberiye ve domatesleri zeytinyağında bekletin.
  • Köfte, soğan, biberiye ve domatesleri ızgara yada mangalda iki taraflı pişirin. Sos için zeytinyağı, sarımsak, maydanoz ve tane biberi bir kasede karıştırın. Köfteleri sos ile servis yapın.
  • Dilerseniz, sosu kızarmış ekmeklerin üzerine sürüp köfteleri üzerine yerleştirin ve servis yapın. Afiyet olsun.

Acı sos ile harmanlanmış kırmızı biberli tavuk köftesi tarifine göz atmayı unutmayın.


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!