ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ ET YEMEKLERİ KÖFTE TARİFLERİ HASANPAŞA KÖFTESİ

Hasanpaşa köftesi

Kaç
Kişilik

6 kişilik

Hazırlama
Süresi

-

Pişirme
Süresi

-

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Hasanpaşa köftesi tarifi için malzemeler

  • 500 gr kıyma
  • 1 orta boy soğan
  • 2 dilim bayat ekmek içi
  • Maydanoz
  • 2 diş sarımsak
  • Kırmızı toz biber
  • Karabiber
  • Tuz
  • 1 orta boy domates
  • 100 gr rendelenmiş kaşar peyniri
  • Patates püresi

Hasanpaşa köftesi Nasıl Yapılır

Soğanı ve sarımsakları soyup rendeleyin. 1 domatesin kabuğunu soyup küçük küpler halinde doğrayın. Maydanozu kıyın. Ekmek içini ufalayın. Kıyma, soğan, sarımsak, ekmek içi, maydanoz, baharat ve tuzu yoğurma kabına alın ve yaklaşık 5 dakika yoğurun. Yoğurduğunuz köfte harcından limon büyüklüğünde parçalar koparın ve yuvarlayın. Ortalarına çukur açarak fırın tepsisine yerleştirin. Her köftenin üzerini kaplayacak şekilde patates püresi ve rendelenmiş kaşar peyniri ekleyin. 200 derece fırında kızarana kadar pişirin. Pişen köftelerin üzerine patates püresini ilave edin. Sıcak servis yapın.
Yorumlarınız

Misafir12.10.2016 17:39:39

Domates nerde kullaniliyor anlamadım

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.