ANASAYFA TARİFLER KÖFTE TARİFLERİ FIRINDA SEBZELİ KÖFTE

Fırında Sebzeli Köfte

Pratik ve sağlıklı yemekler hazırlamaya ne dersiniz? Patlıcan, domates, kabak ve soğan ile hazırlanan sebzeli köfte; düşük kalorilidir. Hazırsanız, fırında sebzeli köfte nasıl yapılır görelim.

Kaç
Kişilik

4 kişilik

Hazırlama
Süresi

15 dakika

Pişirme
Süresi

25 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Fırında Sebzeli Köfte Tarifi İçin malzemeler

Malzemeler

  • 2 patlıcan
  • 2 kabak
  • 4 domates
  • 3 soğan
  • 300 gr dana kıyma
  • Tuz
  • Karabiber
  • 2 dilim bayat ekmek içi
  • 30 gr margarin

Süslemek için

  • Taze kekik yaprakları

Fırında Sebzeli Köfte Nasıl Yapılır?

  • Patlıcan ve kabakların uç kısımlarını kesip halka şeklinde dilimleyin. Patlıcan dilimlerinin acısını almak için tuzlu suda 10 dakika bekletip süzün. Domatesleri halka şeklinde dilimleyin.
  • Soğanları soyup kıyın. Ekmekleri suda yumuşatıp ufalayın. Kıyma, ekmek içi, soğan, tuz ve karabiberi bir kaba alıp yoğurun.
  • Ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp elinizde yuvarlayarak yassılaştırın. Sebzelerle eşit büyüklükte köfteler hazırlayın.
  • Sırasıyla patlıcan, kabak, köfte ve domates dilimlerini hafif üst üste gelecek şekilde değişimli olarak fırın kabına dizin.
  • Üzerine küçük kesilmiş margarin parçalarını serpiştirin. Önceden ısıtılmış 170 derece fırında 25 dakika pişirin. Kekik yapraklarıyla süsleyip sıcak servis yapın.

    Farklı bir tat arıyorsanız, kalp dostu karnabahar köftesi tarifine göz atabilirsiniz.
Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!