ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ ET YEMEKLERİ KÖFTE TARİFLERİ ELMALI MİSKET KÖFTE

Elmalı Misket Köfte

İçeriğindeki vitamin ve mineraller sayesinde bağışıklık sistemini güçlendiren elma, tatlıların yanı sıra salata ve yemeklerin içinde de kullanılır. Hazırsanız, farklı aroması ve lezzetiyle yeni favoriniz olacak elmalı misket köfte tarifine geçebiliriz.

Kaç
Kişilik

4 kişilik

Hazırlama
Süresi

15 dakika

Pişirme
Süresi

15 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Elmalı Misket Köfte Tarifi İçin malzemeler

Malzemeler

  • 3 kırmızı elma
  • 500 gr köftelik kıyma
  • 1 yumurta
  • 1 patates
  • 1 soğan
  • 6 çorba kaşığı galeta unu
  • 1 kase un

Kızartmak için

  • ayçiçeği yağı
  • 1 çorba kaşığı toz şeker
  • 40 gr tereyağı
  • 1 çorba kaşığı sirke
  • Tuz
  • karabiber

Elmalı Misket Köfte Nasıl Yapılır?

  • Patates, soğan ve bir elmayı soyup ayrı kaplara rendeleyin. Kıymayı çukur bir kaba alın. Rendelenmiş elma, patates, galeta unu, soğan, tuz ve karabiberi ekleyip yoğurun.
  • Hazırladığınız köfte hamurundan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp yuvarlayın. Hafif yassılaştırın.
  • Köfteleri una bulayıp kızgın yağda kızartın. Kağıt havlu üzerine alıp fazla yağını çektirin.
  • Kalan elmaları bir parmak kalınlığında dilimler şeklinde kesin. Kararmamaları için limonlu suya batırıp çıkarın. Tereyağını tavada eritip elmaları iki taraflı kızartın.
  • Üzerlerine şeker serpip sirke ile ıslatın. Karamelize olunca ocaktan alın. Köftelerle elma dilimlerini servis tabaklarına alıp ılık servis yapın. Afiyet olsun.

Ana yemeklerde sunulan klasik misket köfte tarifine buradan ulaşabilirsiniz.

Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için çerez politikamızı inceleyebilirsiniz.