ANASAYFA TARİFLER KÖFTE TARİFLERİ EKŞİLİ TAVUK KÖFTESİ

Ekşili Tavuk Köftesi

Tavuk eti, et çeşitleri arasında en fazla tüketilen besindir. Protein ve demir içermesiyle bilinen bu besin, düşük kalorilidir. Hazırsanız, ekşili tavuk köftesi nasıl yapılır hangi malzemeler kullanılır birlikte görelim.

Kaç
Kişilik

4 kişilik

Hazırlama
Süresi

20 dakika

Pişirme
Süresi

20 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Ekşili Tavuk Köftesi Tarifi İçin malzemeler

  • 400 gr tavuk kıyması
  • 50 gr rendelenmiş kaşar peyniri
  • 1 çay bardağı galeta unu
  • 2 yumurta
  • Yarım demet maydanoz
  • 1 litre tavuk suyu (5 su bardağı)
  • 1 limonun suyu
  • 1 soğan
  • Tuz
  • Karabiber

Üzeri için:

  • 3 çorba kaşığı sıvıyağ
  • 1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber

Ekşili Tavuk Köftesi Nasıl Yapılır?

  • Maydanozu yıkayıp kıyın. Soğanı temizleyip küp küp doğrayın. Geniş bir kapta tavuk kıyması, soğan, maydanoz, galeta unu, 1 yumurta, tuz, karabiber ve rendelenmiş kaşar peynirini karıştırıp yoğurun.
  • Köfte harcından küçük parçalar alıp fındık büyüklüğünde köfteler hazırlayın.
  • Bir tencerede tavuk suyunu kaynatın. Köfteleri ekleyip orta ateşte 20 dakika pişirin.
  • Limon suyunu yumurta ile çırpın. Haşlama suyundan birkaç kaşık ekleyip karıştırın. Hazırladığınız terbiyeyi azar azar tencereye ekleyip karıştırın. Bir taşım kaynatıp ocaktan alın.
  • Sıvıyağı küçük bir tavaya alıp kırmızı tozbiberi kızdırın. Ekşili köfteleri suyu ile birlikte servis tabaklarına alıp sıcak olarak servis yapın. Afiyet olsun.

Gaziantep'in yöresel yemekleri arasında yer alan ekşili köfte tarifine de göz atın.

Yorumlar

Misafir 12 Ekim 2016, 17:23

Limonlu suya batırılan meyvelerde ekşi tadı olmazmı bu durum pastanın tadını etkilemezmi


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!