ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ ET YEMEKLERİ KÖFTE TARİFLERİ ÇULA

Çula

Arnavut mutfağına özgü bir yemek olan çula; dana ve kuzu kıymasıyla hazırlanır. Çeşitli baharatlarla tatlandırıldıktan sonra, kızartılır. Üzeri için sirkeli ve beşamel sosu kullanılır. Hazırsanız, Arnavut usulü çula nasıl yapılır görelim.

Kaç
Kişilik

4 kişilik

Hazırlama
Süresi

30 dakika

Pişirme
Süresi

20 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Çula Tarifi İçin malzemeler

Malzemeler

  • 250 gr dana kıyma
  • 250 gr kuzu kıyma
  • 1 yumurta
  • 2 çay kaşığı kimyon
  • 1 çay kaşığı kekik
  • 1 rendelenmiş soğan
  • 1 çay kaşığı kuru nane
  • 2 dilim bayat ekmek
  • Tuz
  • karabiber
  • 2 çorba kaşığı un

Kızartmak için

  • sıvıyağ

Beşamel için

  • 3 çorba kaşığı tereyağı
  • 2 çorba kaşığı un
  • 1.5 su bardağı su
  • Tuz
  • karabiber

Sirkeli sos

  • 1 çorba kaşığı kıyılmış maydanoz
  • 2 diş ezilmiş sarımsak
  • 4 çorba kaşığı sirke

Çula Nasıl Yapılır?

  • Un ve yağ hariç köfte malzemelerini yoğurma kabına alıp iyice yoğurun. Misket şeklinde köfteler  hazırlayın.
  • Sıvıyağını teflon tavada kızdırın. Köfteleri una bulayıp yağda kızartın. Fazla yağını süzün.
  • Beşamel sos için tereyağını derin bir tavada eritin ve unu ekleyip sürekli karıştırarak kavurun.
  • Suyu ilave edip karıştırmaya devam edin. Su kaynamaya başlayınca köfteleri ekleyip 5 dakika pişirin. Ocaktan inmesine yakın baharatla tatlandırın.
  • Servis tabağına sarımsaklı sirke ve kıyılmış maydanoz karışımını paylaştırın. Çulayı ilave edip sıcak servis yapın. Afiyet olsun.

Sofranızda dünya mutfaklarına yer vermek istiyorsanız, nefis kıbrıs köftesi tarifini deneyin.

Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için çerez politikamızı inceleyebilirsiniz.