ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ ET YEMEKLERİ KIRMIZI ET TARİFLERİ TERKİB-İ ÇEŞİDİYYE

Terkib-i çeşidiyye

Kaç
Kişilik

6 kişilik

Hazırlama
Süresi

-

Pişirme
Süresi

-

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Terkib-i çeşidiyye tarifi için malzemeler

  • 500 gr kuzu but
  • 150 gr kuzu kıyması
  • 150 gr kuru kayısı
  • 150 gr kuru erik
  • 150 gr badem
  • 300 gr elma
  • 50 ml nar ekşisi
  • 20 ml bal
  • 10 gr nişasta
  • 30 ml gül suyu
  • Tuz

Terkib-i çeşidiyye Nasıl Yapılır

Bir bardak ılık su, bal ve nar ekşisini eriyinceye kadar iyice karıştırın. Kuşbaşı doğranmış kuzu etini kısık ateşte pişirin. Kavurduğunuz etlere ballı karışımı ve tuz ilave edin. Çok kısık ateşte kapağı kapalı olarak 45 dakika pişirin. Su azalınca biraz daha su ilave edebilirsiniz. Ayrı bir yerde kıymayı tuz ile yoğurup küçük köfteler hazırlayın. Pişen et yumuşayınca köfteyi, kabukları soyulmuş bademi, kayısı ve eriği ilave edin. Tuzunu kontrol edip kısık ateşte 20 dakika daha pişirin. Kayısılar yumuşayınca elmaları soyup yarım ay şeklinde doğrayın. Yemeğin üzerine yayın. Tüm malzemeler piştikten sonra yemeğin suyunu nişasta ve gül suyu karışımı ile koyulaştırın. Servis yapın.
Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.